Subscribe:

19.9.11

Edisi khas : 1001things u shud noe about Firdaus Idris

ok..this post may sound quite "gayyish" for certain people.
haha tp memng aku dah tak sabar nak balik utp
for another one year, aku nak hadapi ngn fun n tkde dah hurt feeling..

abang bon2 @ rumate kesayangan aku

dah setahun rumate ngn die..paling best lg best dari rumate ngn naim jafar
(sebb naim curang kat aku rumate ngn orang lain)
abng jebon sgt baik orang nye..slalu pinjamkn motor n bawak aku gi makan malam2
die juga terror bermain guitar..dialah yg ske memekak die telinga aku malam2
sampai aku jd imsonia tkleh tido malam..

antara band2 kegemaran die ialah dewa,padi dan seangkatan..
makanan kegemaran die kalo gi farouk mesti nasi goreng kambing(time skoler bru masuk la)

selain itu, abang bon juga antara backup singer bile aku rase nak menyanyi dlm bilik..
n kadang2 aku pon akan jd backup singer(penghancor tempo) time die plak nyanyi..
suara die tak sesedap naim jafar tp aku lg prefer dgr die nyanyi dari dgr naim naynyi..

di utp,aku ngn bon2 rapat sebb kami hari2 monteng kelas bersama...
aku bukak mata tgk die tido lg,aku pon sambung tido lg..
kalo gi exam or test,mesti tumpang die...die pemandu yg berhemat..
tak macam sufyan @ pian yg ske pandu motor cam orang gile..


time edx taun lepas, aku nyer team bertungkus lumus nak kasi projek gempak..
tp bon2 lepak je tido kat bilik..
skali die menang gold award plus most innovative award..power kot abng bon ni


rokok kegemaran jebon ialah dunhill(skali lg time kaya)
manakala time miskin ialah canyon juga ada...
aku kerap cilok rokok canyon die time die gi mandi kalo aku tkde stok..


abng bon memng sukekan muzik..
kat utp die dikire otai2 gak r bab muzik(dah nak final year otai r kan)
slalu masuk band compttion n memang award lg..


vid : aksi abang bon pukul gendang atas stage


aku ske kalo die main lagu peterpan - menghapus jejakmu..memng sedap feel die
die jgk penah main kat dewan philharmonic orchestra...power doe



bnyk benda best sal jebon..sebb tu aku tak sabar nak jumpe abng bon
nak pelok erat2..
hahaha gay sial post ni..padahal balik utp nnti wat hal masing2 jgk..
jebon sah2 bz cam biase training or jamming..

5 comments:

ctk said...

besnyer lepak ngan budak band ni...hari2 asek nyanyi jew...

chapoi said...

HAHA..leh tahan la best...tp kadang2 berangin gak sebb asik memekak..nak tido pon tkleh

Penyu said...

kau belajar UTP ke?

chapoi said...

haah bro...utp

ecarzul said...

Eh abg bon la,
team mate etp saye. Mmg style gile la kitorang menag best innovation award kan poi. Hahaha. Nak sign abg bon la.