Subscribe:

25.12.10

HOOOlick HOoOligan!!!!!

Okeh...
this time, malaysia must make sure ganyang itu indonesial truk2...
kang malu lg aku dah promote kaw2,skali kalah...

dah la smlm beli jersey kt uptown danau mahal nk mampus..
tp demi TANAH TUMPAHNYA DARAHKU....
aku sebat jgk la selai

Smart tak jersey wa?
cam aidil dok?
wakakaka...
cari jersey biru,tp hbs la plak...
tkpe r...kuning pon stail gak

ape pon,
yang penting skali....

MAJULAH SUKAN TUK MALAYSIA

12.12.10

Sumpah kami tak wat lagi cikgu!!!!

Giler r..kalo camni r cikgu kat skolah aku wat,
tobak aku tknk wat jahat lg...silap2 ari bulan leh patah tulang belikat

profession perguruaan yang gagal
PWNED!!

11.12.10

Jom nikmati coffee yang rasenye sungguh "FUCK"

dapatkan sechawen kopi yang mencarut hanya di -

SUNGGUH LAKHNAT HAKTUIH!!!!

Awesome medley of MJ song by Sam Tsui

Seminggu intern bru nak update blog....

As uoll know, aku skrng ngah "bz" intern atau bahasa orang kurang faham ialah practical

Glam ke intern kat sini?
ntah la nak ckp.
ikot atas percepsi orang atas ape di nilai tuk marking tempat intern.
iyelah,kalo bg budak2 utp,
mostly lebih ske n rase glam bile dpt intern kt non-petronas company
cam johnson n johnson,
UMW,
schlumberger or halliburton.

memang nice kalo dpt company2 camtu since bayaran elaun mahal
plus bleh blaja extra training skill dari foreign company.
utp itself manage by petronas, so working culture petronas memng
banyak diterapkan dalam environment kat utp jgk

so bg aku,bagus untuk dapat intern kat company selain petronas.
walaumacam mana pon, aku keep aku nyer promise,
"the first offer that i get,i will immediately choose it"
so, since pfk is the first offer from five offer that i got,
so nak taknak,i must go to pfk.



tuk lapan bulan, ni la geng2 aku kt pfk
syimie, an , ida n diena
aku ngn ida attach kt department Utilities, syimie kat ammonia,
an dan diena kat urea.
even department lain2, kitorang still kena blaja sume sistem
since sume department adalah interconnected.
sebagai contoh, kalo utilities tak supply letric, camne ammonia nak wat baja,
and kalo ammonia tak produce baja,wat ape utilities nak supply letric.


untuk hari pertama, kitorang disajikan ngn segala macam briefing dari staff2.
briefing sal security, HSE, corporate briefing n macam2 la.
second day rabu tu(sebb selasa cuti), kitorang strt masuk control room dlm plant..
excited la jgk tgk computer2 n panel2 yang besau2.
tp yg tk best,sume staff tgh sibuk, so sesi nk suai kenal tak brape nk jalan.
nak tgur pon cuak2 since sume muke ngah tensen je.

so, aku concludekan seminggu pertama intern aku dengan bosan yang amat.
tak bnyk benda wat..lepak ccr rum,bace paper,main mesin photostat...
merayau2.

huhu...hopefully next week will be much more interesting.

tgk la gaya bosan kitorang...satu hari duduk dlm bilik camtu je...borak2 tkde wat ape


layan video bosan syimie jadi dafi - auwww

7.12.10

Hell yeah....Malaysia tibai Laos

Having dinner while watching match is great.
but it is much2 more great when watching the game that u never
expected the team will win...


yeah..
bertemankn nasi goreng usa yg tk brape sedap
ngn ais nescafe ais yang cair...
sume jd sedap bile tgk malaysia tibai laos
kat AFF SUZUKI CUP

5-1 bai.....bukan sket2 nyer menang...dah lame malaysia tak menang bnyk camtu..
yela...memang la kalo nk ckp laos memng team yang noob..
tp at least die seri kot ngn thai ritu..


dinner time tu dengan ida nordiana ngn fardina...
mate kat intern aku kt petronas fertilizer..
mule2 dlm otak aku fikir,
dem r nk tgk match ni,tp mesti lepas mkn diorang nk balik..
so aku saje lambat2kn masa kasi biar hbs first half..
at least dpt tgk kejup...
skali diorang yg beriya nk tgk sampai hbs..
ida menjerit2 bile amri yahya,orang kampungnye tu score..


ni la perintis gol tuk malaysia...orang yg naikkn semangat player lain tuk menang.
amri score 2 gol tu malaysia
amirul hadi, shahrul and safiq satu gol sorang

so skrng,aku nk cari patch pes tuk malaysia...nak instal kat pes aku..
main pakai team malaysia lazat gak...bru bangga aku anak malaysia


3.12.10

ANOK HARAM!!!!!!!!!!!!

ANUGERAH RAMBUT PALING HARAMJADAH

PALING MUGHALLAZAH

PALING LAMA KENA SAMAK

PALING KENA BANNED NGN JAKIM

PALING RASE NAK LEMPANG LAJU2

PALING TAK BERDOSA KALO JUMPE BALING BATU

JATUH KEPADA...

.
..
.
.
..
JENG2
..
.
.
.
.
.

2.12.10

5 Pahlawan bersaudara kini menjadi kereta??

siyes kagum aku ngn concept car by proton.
semart gile.
memang taraf lotus, porsche dn mercedes dah aku tengok

malas nk ckp banyak...
aku perkenalkan 5 pahlawan tanah melayu versi transformers

layan post ni sampai dengar lagu "silat lagenda" by afdlin shauki

1. Proton Lekir


2. Proton Kasturi


3. Proton Jebat


4. Proton Tuah


5. Proton Lekiu


Lekir siyes terbaik wok!!!
source : millioncars

1.12.10

Indonesial cam syial!!!


As Malaysian, of coz la aku sokong team malaysia.
Gi mamp** la ngn motherfakeriah yang sibuk
nak kutuk team Malaysia lembik.

Aku memang support 156.89% ngn team malaysia.
kalah ke,menang ke...tetap aku support.


tp smlm kecewa yang amat jugak.
penat ak tunggu depan laptop tgk live match update nak tao result..
minute 18,dpt sebijik gol..bangga sat aku.
tp apekehel nye lepas tu pemurah sgt bg own goal ni...
adoihai..
lepas tu siap moral down plak dah.
ngn indonesia je pon.
dulu ngn vietnam leh menang.

tv malaysia pon satu bongok,
suh support sukan malaysia,
bikin la live kat tv leh gua nk tgk..
senang2 aku jerit2 kasi semangat kat brader2 main.

5-1...
banyak tu bai...
kalo kena rogol skali,pon dah lobos lubang.
ini 5 kali kena rogol...
pecah luluh dara malaysia.

tp aku optimistik ngn malaysia.
tgk cam spain, first match world cup kalah jgk ngn mexico
last2 dapat champ world cup.
aku rase rajagopal saje je tu suh bg muka since tuan rumah..
plus indon cam desperatte je pakai pemain import..





kalo tgk kat video highlight, defend line malaysia memang lacking giler,
sgt memberi ruang kat indon nk masuk.
tak pressure langsung..
cmon la rajagopal, plan la strategi elok2.
kang aku maki kang marah plak merajuk taknk makan kari dah.

ps: Mungkin kalo Dr.Rozmey jd coach, leh menang kot..