Subscribe:

20.10.09

Black Hawk yg sedang DOWN



versi pokpek datang kembali(dibaca ala2 tora datang lg!!!)
haha
gelak sorang2 kat bilik....huhu

2-3 minggu ni aku tk fhm la...rase cam bosan sgt....ari2 dok bilik ngadap laptop....bkn
buat ape2 pon...lepak tgk leverage,tgk muvie,dgr lagu....

kuar bilik??nak gi mane??
kalo aku kuar bilik pon,gi bilik mmber,sume sibuk ngn hal masing2...
ade yg sibuk event la,sibuk assgnment la,sibuk tido la,main game la...
nak tegur pon kang orng kate ngaco diorng plak dah alang2 mereka kusyuk bebenor
melakukn aktiviti seharian mereka..

series shit bosan....dok bilik bajet bleh gak nk study.tp tk study2 gak...
bukk buku commeth tk sampai 5minit,aku dah bukk muvie balik...adoi..
camne ek??asal aku rase bosan sgt ni...

kenape rumah ni tak cam dulu ek....cam kosong....tkde gelak tawa cam dulu...
aku ade wat salah ape2 ke??ke aku je yg terlebih2 terasa??
sume benda cam wat aku rase serba salah...

kalo aku ade wat salah ape2 ngn member sendri...slame ni pon kalo bergurao kasar,
tkde la samapai lame....sori la kalo aku ade wat sape2 yg idup atas bumi ni n berak
kt jamban yg aku dh terwat salah kt korng...

tp ade ke aku wat salah?muskil tol aku...
tkleh ke sume wat2 cam biase?
hal peribadi aku,aku jaga...hal peribadi korng,korng jaga..
bak kata pepatah,jaga tepi kain sendri...
bkn nk ego ke ape tknk dgr nasihat...
aku trime sape2 nk nasihat aku...ok je
tp kadang2 cara korng tk btul....
korang slalu nk backup sebelah pihak je..
tk penah nk tnye aku dulu ape2..
tao2 dah mcm2 citer keluar kt blakang aku...
tk pasal2 ade yg ngamuk ngn aku...
aku tk pandai nk mrah2 orng,aku kalo tk ske,aku diam je..
tp jgn gunakan diam aku tuk korng kerek ngn aku...
jgn sampai kaki ngn tgn plak main peranan...

citer yg kite tk pasti btul atao tak,tk yah la nk citer2 kt orng lain...
bile benda tk btul,last2 mesti ade piha yg kena tanggung akibat...
salah ke bertanya elok2 ngn empunya badan dri borak2 dlm ketidakpastian ngn orng lain??

ahhhhhhhhhhhh

LU PIKIR LA SENDRI......

"KORANG" ADALAH TIDAK DITUJUKN KEPADA SESIAPA..


pics ala facebooking yang tk bleh blah




saya duk lihat. .
duk perhati. .
duk usha. .
rupanya rakyat malaysia ni ramai yang suka berfotogedik..
pantang nampak kamera..
kira nk snap ja
tak kira dimana..bila..dengan siapa..
enset ada kamera..laptop ada kamera..kamera ada kamera..
semuanya berperasan serta bercita-cita nak jadi model kunonnyaa..
tapi dalam kesebukkan kita mensnap pikce..beberapa pose akan jadi sangat tak leh blah kalau...


  • snap pikce dari side atas..perghhhh...memang la nampak cun habes..kalu bule nak terkam masuk dlm kamera trus..nampak biji mata ja tersembul keluar..awek tak cun leh jadi cun gila..tapi bila jumpa depan2..naharemmm..macam pokok pisang separa tumbang pon ada..macam tapai basi pon ada..rasa cam nak pijak muka pon ada..
tgk la..kalu bule nak bagi belaga idung kat kamera
  • snap pikce dalam toilet..yang ni kategori berjimat cermat..modal 20 sen ja..masuk tandas supermarket..mekap2..yang laki boh air sikit kat rambut..pastu snap..siap nampak kamera lagi..
sebenarnya nak tayang enpon dia ja..serta fesyen tudung jerot tengkok
  • wat mulot muncung mata kecik..ewaaahh..nk tunjuk mulot muncung ala merbah jambul la tu..ataw burung merpati..jinak jinak ku pijak mati~~
kalau ikan masin tu jangan nak murtad la jadi sepisis beburung..
  • bertemu kepala sama kepala ataw pipi sama pipi..ni teknik selalunya geng kapel2 ja gunapakai..nak tunjuk kt dunia yg mereka sangat akrab..sangat cinta ketat ketat..sampai kalu bule nk gam kepala trus..tamau berpisah lagi..
kontra warna kulit yang amat ketara..sropa keling dengan amoi..sian kt anak2 depa
  • tunjuk kasut ramai2..siap wat bulatan lagi..tapi yang hairan nyaaa.kenapa pakai kasut??kenapa tidak tak pakai kasut..baru la nampak wajah kaki yang berlumut..tumit yang berkerak..serta kuku yg penuh cebisan hitam di celah celahnya..
kasut sah sah tak ori..duk wat style bule
  • pandang ke arah lain..perghhh..memang artis habes la..siap wat versi titenik lagi..pura2 xnampak kamera la tu..pura2 xperasan orang nak snap pikce dia la tu..puiiii
hero remaja dari india..
  • pakai spek mata besar besar..jenama jangan tanya..gucci..reben..lv..semua layan yang geng artisan ja pakai..padahal beli kat pekan hari ja..spek mak ai..besar penyepak..kalu bule nak tutup sekali-sekali dengan hidung..
natang jebon tua dengan spek mata gucci..opss..bukan gucci..tapi laici


adesss...macam macam..dan untuk pemenang pikce kita pada minggu ni jatuh tersembam kepada..jeng3..pikce ni yang paling kool..paling x mementingkan ciri-ciri di atas..paling low profile..duk belakang lorong ja..maknanya ianya sangat malu untuk bergambar ala ala bangla melawat taman ketika menjadi pendatang asing di malaysia..

7.10.09

crazy after PCS...(english tunggang langgang version)

want to see crazy boys? haha. dis picture was taken after Business Meeting Professional Communication Skills class. note: dats y all of us wearing smart attire. Matrix student also not smart like us...haha
presentation marks? forget it....



introducing.. photographer. old school digital camera.. the picture that i was take is much more nicer using my sony hp than all his picture.. haahaha, sowie faiz~

introducing me....handsome rite???




just move out from room....this time everything still in normal




during disscusion...crazy virus start to spread




OTW back.. everything start to become bad..


::take time to pose::



the only nice pics from faiz camera



too late to be save...

last pose from evrybody..

it was crazy rite? dont noe la. that was fun. the weather also very nice for fotography session just now

last pic, hot stuff.. special for hasyimie. if mira want to take this pics,it okay. introducing...



adioss~



reference:http://akukeme.blogspot.com/

6.10.09

"once kembarians,forever kembarians"


Last weekend, kelab kesayangan aku skali lagi berjaya mengadakan
INDUCTION CAMP yang diadakan di Ulu Geruntum, Gopeng.
Cam biase, event ni berokjektif untuk mengenalkan ahli2 bru kelab kembara
kepada aktiviti2 outdoor yang dijalankan oleh kelab kembara sendri.
dalam camp ini jugak, kami cube mengenalkan semangat setiakawan dan paling
penting semangat kekeluargaan antara ahli.

pergerakan peserta seramai 27 orng pada petang jumaat berjalan lancar dengan menaiki
bus En Dogan dan diteruskan dgn menaiki lori 3 tan melalui jalan2 kampung yg sempit.
keceriaan kelihatan terpancar dari wajah2 peserta yg agak seronok layan naik lori buat
pertama kali.

ni antara gambar menarik sepanjang aktiviti:


river crossing..


selain peserta, camp ini jgk dimeriahkn oleh kehadiran senior kembara
yang masih blaja dan juga yg sudah bekerja..kehadiran korang memng best dan
menjadikn camp ni suatu yg patut dikenang...haha

caving di gua komunis...ni sume komunis...bkn peserta


malam pertama, peserta di arahkan melakukn night walk melalui hutan2 disekitar
camp site. dan pada esok nye, mereka melakukan caving di sebuah gua yg menarik
terdapat di area camp site.

induct-raya nite


ape yg menarik sem kali ni, induction kali ni memiliki tema yg menarik iaitu induct-raya
bersempena hari raya aidilfitri...hahaha...dalam hutan pon sume rajin bwk bju raya..
sume jenis makann ade...lemang ade...rendang ade...ketupat...thanks tu senior2 yg
maskkn makann yg best2 mlm tu.....thanks gak kt mira yg rajin mendidik anak2 ikan
mengayam ketupat sampai sume dpt sijil mengayam..

waterfall abseilling


family pics....every sem bertambah...ntah anak sape ntah..hahah




5.10.09

LOST



TIADA YANG MENARIK DALAM HIDUP AKU UNTUK
DIJADIKAN POST UNTUK BULAN INI...

3MINGGU NI AKU BGUN TIDO,BGUN TIDO,BGUN TIDO JE...

KELAS PON TAK PEGI...

SUNGGUH PUKIMAK KAN???

APE NAK JD NGN AKU NIH