Subscribe:

31.8.09

rindu nyer kat anak2 aku

hurm.... 3-4 hari ni aku tetibe rase rindu sgt kat anak2 aku... lame giler tak jmpe diorng... salah aku gak lame tk balik umah jumpe diorng.. mesti dh besar2 diorng tu.. dah 2 kali aku mimpi jumpe diorng... iskh2... rindu sgt dah ni.. aku decide nak balik umah next week jumpe diorng... nak pelok diorng.. dukung diorng blanje diorng aiskrim cubit pipi diorng huhu aku ade 6 anak yg comel 4 laki 2 pompuan

1.NIk Humairah putri


mcm anak mat saleh tak die ni?hehe
2.Nik Mohd Huzairi


yang ni kalo bab mkan..non stop
3.Nik Mohd Huzaiman

yang paling ske wat lawak n kecoh
4.NIk Mohd Huzaifah


ni pon banyak mkn gak...kat tgn kalo tkde makann tk sah
5.Nik nur Faqihah


model senyum ngn iklan ubat gigi sesuai sgt ngn die
6.Nik Mohd faqih


ske nangis kalo aku dukung....adoi...tp comel;



camne pon...aku nak gak jumpe diorng....waaaaaa...rindu giler




30.8.09

tak cuak.........kot?


wajah penulis yang sedang ketakutan


PRODUKSI "RAHSIA KOTOR KECIL"
AKAN MENGHENTIKAN PENGELUARAN
POST UNTUK SEKETIKA SELEPAS
MENERIMA BANYAK ANCAMAN DARI
PIHAK YANG AMAT MENAKUTKN.

"RUMAH SAYE ARITU HBIS DISIMBAH CAT MERAH....KAT DEPAN RUMAH
PLAK DITABUR NYE KEPALA2 AYAM....KERETA SAYA HABIS
DICALARKN....KAMI SEKELUARGA AMAT TAKOT" kata penulis blog yg mengalami saat2
cemas ketika diserang musuh2 nya...


oleh itu,produksi meminta agar ramai pihak dapat bersabar...benda
bleh bawak berbincang...





27.8.09

tribute to mira syamimi


MIRA SYAMIMI


ADE BRANI KE NAK ISTIHAR PERANG NGAN AKU?
HEHEHE
BRANI EK AJAK DAK2 NI KUTUK AKU...KAT BLOG AKU SENDIRI LAK TU












P/S:CUBE TEKA SAPE EMPUNYA BJU COKLAT ITU?

22.8.09

DISCOVERY : ADIB,A SILENT KILLER..

.:A RETARDED ADIB:.


PEMBUNUH SENYAP

PENGEBOM BERANI MATI

PEMUTAR BELIT CERITA

Mohd adib,sape yg tk kenal dengan beliau....penjahat no 1,pembunuh,perompak,penyamun....sume kerja die buat...tkde benda baik yg bleh nk ckp pasal adib...tiap minggu,berjuta kes kematian dilapor kan....antara mangsa2 beliau ialah kucing bermisai,sgv kuning,JEP,N word dan T-zack...

baru2 ini...beliau telah mengutuk member seperjuangan beliau sendri di dalm blog nya...pelbagai nama dan tohmahan telah dilemparkan...sungguh tidak berperikemanusiaan langsung...tikaman lidah setajam pisau nya mmpu mempu membuatkn sesiapa saja mati dalam mata terbuka...

adib...

kami sudah tidak tahan dgn anda...kami tak mahu lg diseksa oleh kau...kau sungguh kejam...
ko pandai bermain talam 14 muka ngn kitorng....ko sgt la kejam...hendak saja aku dan yg lain melarikn diri ke Australia meminta pertolongan dari adam nur kasih

adib..
tak ke ko sedar,hidup mu dikelilingi musuh2 mu...ko cukup tenang saja kelihatan...tidak lansung
menunjuk bibik2 cemas diwajah mu...ingin sesekali hati
ini meluahkn dengang mengikat mulut mu die pohon kemboja
milik mak aku....

adib...
kalo ko tak sedar lg,aku akan listkn semua rekod jenayah ko...untuk ko bace
dan fahami sejarah idup ko sebagai penjenayah...aku bnyk bersabar...tp aku tk sanggup melihat
rakan2 ku mati satu per satu

dengan ini
produksi "rahsie kecil yg kotor" buat julung2 kali nye,mendedahkn isu hangat..
(masih lagi same...bkn lina ulfah...tp lina hangat yg nyanyi lagu dangdut tu)

100 things why i should hate ADIB

_kepada sume pendendam berdaftar...sila cukup 100 kutukan anda kepada adib didalam
comment ye...tak larat aku nk taip seratus point...setiap comment hanya dibenarkn 5kutukan sahaja

18.8.09

20 things u should know about faiq.....



MOHD FAIQ BIN ROSLI
.:lagenda atau hanya khayalan:.

mungkin ramai dari kite rase kite kenal sape die faiq ni...
orang nye baik,mesra alam,peramah
kite jgk sering anggap kite kenal die sedalam2nya sebaik sahaja lepak kat farouq hanya selama
2jam

tp ramai tk sedar,mohd faiq bkn la sekadar nama yg disebut2...ia lebih dari itu
dan arini,produksi "rahsia kecil yang kotor" ingin skali lagi,mengulas
dgn lebih dalam tentang kewujudan faiq di alam ini

same2 kite hayati 20 things we should know about faiq

1.faiq bukan la manusia sepenuhnya...die dicipta dari kalangan robot2 bermisai
2.faiq mampu menari makyong selama 7hari 7 malam tanpa perlu tido dan makan
3.faiq menyatakan die adalah orang jepon...manakala syimie menambah die orang jepon yg dibom di hiroshima
4.faiq mempunyai poket serbaguna di perut
5.faiq pandai melakukan catwalk
6.faiq merupakan anak kepada atlet terengganu
7.faiq rajin ke kelas(penulis juga rajin ke kelas)
8.faiq mempunyai adik yang merupakan mat rempit
9.faiq mampu bercakap bahasa alien...(sila rujuk nasri untuk maklumat lanjut)
10.faiq mampu mengadap laptop selama 20jam demi travian nyer(tp die still kalah)
11.faiq pernah terjatuh dalam lubang dekat pocket D ketka cuba mengeluarkn pintu sesuka ati dari poket nya
12.faiq mampu diet selama setahun tanpa menurunkan sekilogram berat pon
13.faiq ske makan megi goreng takde taugeh
14.faiq sangat pandai mengomplen orang bwk kreta sedangkn die sndri tk mempunyai lesen kreta
15.rumate faiq merupakan lelaki paling hot dan tough di utp
16.selain makyong,faiq guna mahir berjoget shuffler bersama rumate nye(name dirahsiakn)
17.faiq merupakan peminat chelsea tp die slalu kutuk chelsea main
18.faiq seorang yg penyayang sebb die slalu pinjamkn broadband nyer kepada rumate untuk menyeru jin
19.faiq pemegang lesen L paling lame di utp
20.faiq merupakan pendengar setiap gosip separuh2 oleh mr XOXO

masih banyak benda2 misteri tentang kewujudan faiq..
walau bagaimana pon,penulis amat mengenali diri sebenar faiq..
die seorang yang baik dan peramah...
tak rugi berkwan ngn beliau...

renung2kan dan selamat beramal...



PCS wat aku rase nak demam...


cuti minggu lalu amat mengasikkn aku...
convo,cupcakes,kellies castle,amy search,piza,teddy bear...
sume wat aku lupa aku ni manusia bername student...

damn r...
penat dan lesu..
pening..

oh adoi...
hbs cuti yg dah mcm honeymoon...
bru aku tersedar...
commet quiz,psc presentation n lab report..

shit...badan aku lesu....kelas banyk dh skip ni...kepala pening...


Ya Allah...tolong hambamu

13.8.09

Pesanan sang perempit jalanan.....




SPARE PART MOTOR BOLEH DICARI GANTI...
TP AYAH HANYA SATU....

coverset bleh ditukar2 kaler....
ayah hanya satu...

sayang awek bleh banyak2...
sayang ayah hanya satu...

helmet mahal letak kat kepala je...
tp ayah sentiasa dihati

kasih kat blog motor bleh dikorek2 bg besar...
kasih ayah tak bleh dibuat main2..




10.8.09

Perjalanan hidup sehelai tudung....

Tudung
TA.WAU.DHA.WAU.NGA

tu la name aku bile aku mula2 dilahirkan seawal zaman para rasul lg.Wujud nya aku kerna
arahan agama yg meminta aku dipakai oleh kaum wanita.tugas ku hanya perlu menutup
kepala mereka dari lelaki2 yg nafsunya mengusai diri sendri(ayap ko jaga2 sket)

skrng umur aku dah beribu2 tahun dari saat aku dilahirkan dulu.seawal aku dilahirkan,badan ku
lebar,labuh dan mempunyai warna yg agak suram. Selama aku hidup, aku dah melalui pelbagai evolusi dari pelbagai segi. Bentuk,warna,cara pemakaian dan tujuan sentiasa berubah2 mengikut keadaan dunia. Kenapa aku yg perlu berubah tp bkn mereka yg sendiri yang berubah?

terlalu bnyk evolusi yg berlaku terhadap aku...hanya kebelakangan ini saja agak drastik. Gaya pemakai aku kini ditentukn umpama seorang artis. Melalu peredaran masa yg entah bile nk berhenti. Bkn aku nak merungut, cuma aku terasa hilang jati diri..kenapa aku perlu dipakai. kat sini,aku akan ulas sedikit tentang diri aku:



Penghujung tahun 90-an.

tudung heliza

simple,menarik.
tp comment dari gadis2,susah nak setup...kena masuk tandas selalu

awal tahun 2000


tudung waheeda

era tudung yang agak glamer tp sekejap je
maybe susah kot nak pakai sebb susah nk kilas2 plus
setup kena slalu

petengahan tahun 2005

tudung MAWI WORLD

ni masalah besar gak...slame ni name aku sume pompuan yg punya name...sampai kat mamat botak ni,skali name aku jd laki...ade ke laki pakai tudung?
mcmane pon,tudung mawi agak besar impact nye....kenapa?
sebb lepas name tudung ni femes,ramai lak pompuan nak pakai tudung..
syukur Alhamdulillah (baca dan gayakan dgn cara hai-o)


Pada tahun 2007


tudung ariani

ni aku dt name time aku melancong kt indonesia...time tu member aku name ariani blakon
citer sinetron ape ntah...mase tu producer tkde probs nk kasi ariani ni pakai
skali die nampk aku,trus die suh aku bertempek kat kepala ariani tu..
sejak aritu,aku dapat name tudung ariani

orng ske pakai tudung ni sebb simple gler...senang je nak pakai n buang..tkyh nak setup2
dah...pakai je trus leh kluar umah...



TP.................

kini hidup ku dah berubah....name aku kini kian femes...semenjak tahun lepas,aku mula mendapat name bru.....name yang diambil sempena penyanyi muda bernama yuna...semenjak yuna pakai,perniagaan pakcik2 n makcik2 kt pasar mlam makin laris,umpama cendawan tumbuh selepas ujan(bak kata niyyah)...

makcik:dik,bg tudung mawi satu..makcik ske la kat mawi tu,,bru world makcik pakai
penjual:ala...pakai la tudung yuna..ni bru makcik...bru ade class
makcik:sori la dik...makcik tak layan lagu dan sebenarnya...makcik layan seroja je
akak:dik,bg tudung yuna namblas keping...
penjual:amboi...tak pakai tudung pon nak bli banyk2....
akak:nak pakai time gi konsert yuna nnti...bru die senyum kat akak

ni la orang yg bertanggungjwb atas name aku..
TUDUNG YUNA
ADAKAH INI REVOLUSI ATAU HANYA ILUSI?

sebelum saya mengakhiri kisah perjalanan idup saye,izinkan saye
menyanyikan lagu dan sebenarnya tu anda suma...

DAN SEBENARNYA
by TUDUNG YUNA

Oh kamu
Yang memakai diriku lagi
Pabila die ingin ke kelas sepro
Dan kawan2 dirumah seolah-olah memerli aku
Pabila muka ku nmpk lain

Adakah perasaan pelik ini sebenarnya fesyen
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
Di sebalik kebranian ku ini
Kau juga memakai tudung ini

Ku enggan
Berpura-pura ku tak pakainya
Ku enggan
Melihat kawan ku pakai dia
Oo ku akui cemburu mula menular dalam diri
Pabila kau dikepala orang lain

Adakah perasaan benci ini sebenarnya fesyen
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
Di sebalik senyumanmu itu
Kau juga merindui aku

Di saat kau merenung mukaku
Ku rebah jatuh ke bumi
Di saat kau benar benar mahu pakai
Seperti ku bernafas dalam mask h1n1
Adakah perasaan benci ini sebenarnya fesyen
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan
Di sebalik kepalamu itu
Kau juga memakai tudung itu
(ayap tolong watkan chord tu lagu ni)



mcmane pon,biar la evolusi tudung ni banyak sgt,as long as korang selesa n nak pakai tudung,tu dah terbaik dlm hidup kamu..

..sayng korang sume...




4.8.09

TEORI 2: mitos sang "pengdiet@ orang gemok la ngok"

hurm....akhirnye....post yg dinanti2 kan akhir nyer telah berjaya ku karang jua..
dah lame aku bersabar mencari idea2 dan bahan untuk di karyakan..

dengan berbekalkan sumber dari ayap(tea o limau panas),faiq(mak tk bagi mkn mlm),gedong(sluarnya ketat bru2 ini) dan juga aku sendri yg aku rase agak tough(trimas ngn pujian itu)

aku juga mendapat inspirasi untuk menulis demi menegakkn keadilan serta menaikkan kemaluan yg telah dijatuh oleh adib dgn sewenang2nya di dlm blog beliau(taik anjing nyer adib)

ok

act post kali ni aku skali lagi ingin mencungkil mitos2 yg terjadi bile sem bru kt utp bermula...
sebelum ini mitos sang dean list telah kite kupas dan mendapat sambutan hangat dari lina hangat(bukan lina ulfah yg memakai tudung yuna ye adik2)

bile sem baru bukak,mesti ade member2 kite ngadu,"weh,perot aku boroi doe,mkn banyak sgt kat umah..mak aku mask bla..blablabalbalabala"
ade gak yg mula bertanyakan"weh,gym bukak ari ape ek?"
ade gak"aku nk mkn sekali sehari je la pas ni"

tanpa kite sedari,adakah benda yg kite katakan sepanjang seminggu pertama di utp adalah mitos atau benar?

oleh itu disini ingin saya menyelitkn beberapa situasi(soundtrack bunkface mula dimainkan) yg berlaku di utp


kes pertama:

ayap:sem ni aku nak berubah r gedong....aku nak joging
gedong:waaa...bgus2,jom turun main rugby esok.
esoknya....
gedong:ayap,jom r turun
ayap:lain kali r gedong...aku tkde kasut...lgpon penat r kelas sampai petang

kes kedua:
tahun lepas
gedong:weh,aku pakai suar saiz 32 je doe...kurus giler aku
faiq:blah r,ko tu ari2 main rugby memang r kurus
tahun ini
gedong:weh,babi r...suar aku ketat doe....bnyk sial selulit
faiq:ko kan rugby player

kes ketiga:
dicafe pak ali jam 9 mlm
nasri:weh ayap,sket je makan....nasik ngn telor je ke?
ayap:aku mls r nk mkn berat2....nnti bdn aku naik doe
di farouq jam 3 pagi
nasri:bg rbtm je ek mapley
ayap:bg saye roti sardin dua,roti telor satu...lepak satu pinggan jgn bagi nmpk saye mkn bnyk

kes keempat:
ayap:weh naim,ko diet mkn buah je ek?
naim:haah...kenape??
ayap:aku nak diet cam ko gak r.
esoknya.
ayap:bg megi goreng satu...megi lebih...telor mata....ngn BUAH SEHIRIS

kes kelima:
chapoi:faiq,jom makan.....
faiq:asyik makan je...diet r sket....
5 minit kemudian...
faiq:chapoi jom mkn...tiara ajak gi kfc
chapoi:...............

kes keenam:
chapoi:jom gi makan farouq
jebon:ah ko...asyik mkn je...cube r diet sket
chapoi:tkpe r...aku gi sorang
di farouq....hp ku berbunyi
jebon:poi...ko kt farouq agi ek...kirim bleh tak??aku nk kirim nasi goree....tut...tut..tutt
chapoi:(aku letak hp wat2 tkde line)



tu antara kes2 yg bleh kite nmpk kt sekeliling kite...sume watak adalah rekaan semata2..
(cuak kena tibai balik utp ni)