Subscribe:

27.11.11

Testing jari lame tak update blog..

kol 6.30 pagi..
bukan bangun pagi,tp still tak tido lg.
tp apedehal,cuti bro.

lame tak update blog?
mampos ko la aku nak update ke taknak.
bukan kaco nenek ko yg nak kawen lg tu pon adoyai
skrng bz kot..tkde la bz sgt
tp serabut kepala ngn projek n esemen yg memeningkan
setahun je lg nak hadapi senggugut fydp hell ni

dalam serabut2, sempat gak aku enjoy last year kat utp,
holiday kat sabah,lepak air terjun ngn member2
nice la at least capture some memories for future



























4.10.11

Kancil, Evo 7 dan Ferrari

Pada suatu malam yang hening dan sunyi di lebuhraya utara selatan kelihatan sebuah kancil

putih tersadai di sebelah lane kerosakan. Ada orang tua yang berdiri disebelahnya,pemilik

kancil tu sedang berjalan kehulu kehilir cuba menahan kereta supaya membantu.tidak ada

sebuah kereta pun berhenti.tiba-tiba datangla sebuah kereta evo 7 berhenti di sebelah kancil

tadi. “Ada apa nie pakcik,kereta rosak ke?”tanya pemuda berusia dalam lingkungan 20an.”a’ha

rosak “jawap pakcik tu simple aje…. “Ok,cam nie,saya ada tali nanti saya ikat kat kereta saya

dan saya tarik kereta pakcik sampai tol”mamat nie bagi idea. “worrait gak tu…”, tapi….nanti

kalau pakcik rasa awak bawak laju pakcik akan hon dan bagi high beam” “Ok pakcik”..

mamat nie pun ikatlah tali kat kereta kancil didepan dan hujungnya diikat dibelakang bumper

evonye. dia pun jalanla..dengan slow dan berhati-hati. Dalam lima kilometer mamat nie laju le

sikit,apalagi pakcik tu pun hon dan bagi high beam la kat mamat tu.Mamat tu pun slowkan

balik.. Tiba-tiba ada sebuah ferrari datang dari belakang dan press minyak kat mamat evo7.apa

lagi,jiwa muda patang dicabar, dia pun tekan la minyak rapat nak kejar ferrari nie…lupa la

pulak dia dengan kancil org tua yg diikat kat belakang kereta dia. Orang tua tu punya la hangin

satu badan,dia pun hon dan bagi hi beam bagai nak rak.Mamat evo7 tu dah tak sedar dah

angin punya pasal.

Kebetulan pilak polis ada buat speed trap kat bawah jambatan. Vrooommm……bedesup

peginye… ini dah lebih speed limit nie…kate polis nie..cecah 250kmj memasing nie… Dia pun

contact la kengkawan dia kat depan supaya saman kereta-kereta yg laju nie… “Over..over,ada

tiga buah kenderaan memandu melebihi had laju,sebuah ferrari,sebuah evo7 dan sebuah lagi

kalau aku cakap korang mesti tak percaye punye……… sebuah kancil putih tengah cucuk angin

evo7 tu dan bagi hon dan hi beam nak potong!!!

26.9.11

Kami gotong royong umah yang cam tongkang semi pecah






dah penat berkerja,jom togak air setan...
haha...terjumpa beer dalam peti sejuk kat umah ni..
ni mesti foreigner nyer kerja la ni..rcsu jgn saman saya sebb tu bukan saye punya..
haha...air setan sudah pon dibuang ye

Bile bosan aku snap