Subscribe:

21.9.11

Anak jiran sebelah score 9A's tao tak!!!!

korang dah tgk iklan terbaru TM?
ala yang ramli main tuk manchester united tu..
time kecik beriya balik umah nak cerita kat ayah die yang die score gol dalam bola
skali ayah die tengking die balik ckp anak sebelah score dalam exam

"Dad...i promise to make u proud someday"

video ni siyes meninggalkan kesan mendalam kat aku..
tringat masa aku giler main taekwondo dulu..
siang malam training.
tp jarang dpt sokongan dari family..
pegi tournament sendri2, sign mak bapak tuk masuk match pon tiru..
pastu kalo tak score exam je, mesti mak aku ckp
"dah2,brenti main taekwondo...exam lg penting"

yup exam memng penting..tp slalu ke mak bapak faham minat anak2?
tak semestinye nak berjaya dlm pelajaran je.
kalo stkt score exam,tp sume tu wat sebb terpaksa, dlm dunia kerja nnti bleh ke die perform?
at least parent shud amik tahu minat dan kehendak anak..
support tak salah kan?

dulu, orang panggil aku star jgk la dlm sukan ni..
even skrng kalo lawat skolah lame,budak2 skrng still kenal aku sebb achievement aku..
orang yg naikkn club taekwondo kat skolah tu..
pengasas club kat skolah tu jgk..
aku bangga ngn pencapaian aku even skrng aku dah stop sepenuhnye training sebb
injured ligamen koyak kat lutut. permanent injuries..
ni mesti sebb tak dpat restu mak bapak lani...haha.

so sape2 yg bakal jd bapak nnti, hayati la video ni



9 comments:

Azyan said...

serius suka entry ni sebab rasa macam alami bnda yang sama :O
minat main muzik tapi parent tak bagi involve sangat.kurang2 pun masuk band kat skolah ja.

RinsyaRyc said...

wajib jadi pandai ! hehe


http://bulatmata.blogspot.com/

Bob Merley said...

mak bapak pandang exam je. sometimes diorang ke open minded skit. bila gua besau. gua nk jadi bapak yang support anak main bola. pastu lepas anak gua main tuk MU gua bole pau duit dia. huhauahuahu

fiza said...

ehh2..
same la..
tapi sekejap je layan teakwondo..
setahun je,pastu masuk form 1 terus stop. -_-''

chapoi said...

Ko pkir nak pau anak ko je tak dapt la jep...haha time tu jgn plak sampai anak ko lupekan ko kat malaysia ni..die dah nmpk awek2 busty kat sane lupe ko..

fiza : eh yeke..ape lg..gi la sambung..skrng bnyk kes jenayah melibatkn pompuan

nasri.azlan said...

betol tu poi..tapi 1 benda yg ak percaya, even ko buat benda yg ko xsuka tapi ada keberkatan mak & ayah, insyaAllah hidup akan tenang..kalau duit banyak atau glamour sekali pun tapi xde ketenangan, punah boh..hehe..just my thought..

chapoi said...

betul ko ckp..tkde restu susah..cume aku nak ckp,jarang parent nak bg anak diorang menyerlah ikut minat mereka...last2 diorang kena ikut cakap parent..bkn nak kate,demi cite2,ko bleh lawan ckp mak bapak

ctk said...

hoho...sush nk dpt restu mak bapak...sekarang ct ikot je pe dorg suruh . xbaek melawan :D

Akue Achik said...

Alhamdulillah, mak bapak aku xpnh bangkang aktiviti luar belajar aku..