Subscribe:

2.12.09

lets start a new sem with new feeling...


cam ape aku tulis kat blog aku sebelom ni....mase tu aku buta...aku ego...aku bodoh...korang jgn la amik perhatian kt ape aku ckp....sebb tkde betulnye yg aku ckp...just lepaskn marah kt orng...aku tk pandai nk marah2 orng depan2....


btw,lepas satu sem yg agak menyakitkn ati aku...ngn dlm kepala otak aku asyik fikir asal member2 aku sume palat nk campur tangan dlm hal peribadi aku sampai aku kena tanggung sume...kena marah,kena maki,kena herdik...sume tu aku dah biase satu sem....sampai orng kutuk aku pon aku dah lali n wat bodo je....

skrng,aku dah fikir2kan balik,kenapa diorng wat camtu,setahu aku sume kawan2 aku baik...kenape diorng tikam blakang aku...kenapa diorng depan aku senyum tp aku rase cam kat blakang aku wat muka cam anjing...aku sedar skrng,diorng wat sebb diorng sayang aku....tkde niat nk jatuhkn aku,sakitkn aku or ape2...

kite slalu camni...rase member slalu wat palat ngn kite....tp penah ke kite fikir yg time2 member2 kite tolong bile perlu....cam aku ni yg slalu short duit,member2 satu rumah jgk yg aku pinjam....so,kenapae aku tk reti2 nk bersyukur ngn ade member camtu...mesti sebb diorng sayng aku sebb tu diorng wat camtu even skali pandang cam diorng nk campur tgn hal peribadi aku or just nk backstab....



ingtlah....member yg kite ade skrng yg terbaik....layak panggil besfren....aku just nk mintak maaf kt sume...aku tk thu r ade lg ke orng nk kawan ngn aku...hahah....sebelum ni...prinsip aku senang...aku wat hal PERIBADI AKU,KO WAT HAL PERIBADI KO...senang kan?sebb aku tk ske orng masuk campur hal peribadi aku...korang pon mesti tk ske kan?ko ske ke kalo aku nk sibuk2 sal family ko,sal bf/gf ko?sal benda2 lain yg sensitif bagi korang?aku yakin mesti tak...

so....jaga la tepi kain sendri n kawan cam biase.....makan same2,lepak same2,blaja same2,mapley same2,air terjun same2,habis exam kuar same2.....jgn sebb korang tk ske ngn masalah peribadi orng lain,korang jauhkn diri dri orang tu plak....just cam nasri ckp,just try to think like you r that person....cube faham perasaan diorng kalo korang berada di keadaan diorng...mesti korang akan faham ...jgn ngn duduk kat bilik,ngadap gtalk....potpet2 sket trus wat citer2 yg korang sendri tk sure...

ADE BENDA ORNG TAK KISAH KALO KITE MASUK CAMPUR...ADE BENDA ORNG SGT2 TK SKE KALO KITE AMIK TAHU



2.11.09

marathon tronoh-brinchang-bandar U



23-25 arbln oktber aritu,kelab kembara menganjurkn kerja amal pembersihan
puncak irau di cameron highland....program ni gak dapat sambutn dripada pihak UTP
sendri slepas mengsponsor 600 rat(bnyk tu...gi hatnyai cam best gak)

camne pon,aku mule2 memng excited giler bile tao ade program ni...lame sgt tk naik gunung...
even irau ni bru je aku naik,tp sebb lame tk naik,aku cam tringin nk naik lg..
dlm semngt2,planning baik punya nk gi...last2 minit plak aku tao ade test CM pada 26 aribln nyer...

ohh...gelap sial mase depan time tu...rase cam nk nanges je sebb tak dpt ikot...test 1 Cm aku
dah r cam b**i je truknye...aku tk brani nk pegi...dok bilik study je la


demi memujuk ati yg lara ni,aku ckp r tkpela, atleast leh gi OPEN HOUSE CHEMO yg member rumah aku gak yg handle atas mandat dri Mr Ijat teng2..plus leh gi support KOB yg jd finalist
talent search mlm jumaat tu....cam nice gak r walaupon tk dpt gi irau,ade gak benda nk wat...

so,bfre dak2 hikers brinchang-irau memulakan pendakian, kitorng wat sedikit briefing
sal perjalanan xpdc dan jugak sal safety sepanjang xpdx..
aku time tu pegi skadar nk tolong2 mane yg patut n support hikers2 je...
dalam ati cam sedyh gak tk dpt folo....

second briefing mlm khamis tu,organizer start bagi makanan dan peralatan kepada tiap grup..esok diorng dh nk gerak....aku tolong je la mane2 yg patot....

pastu ade senior terlepas ckp yg brinchang leh naik ngn kete...ape lagi,excited r aku nk gi gak....tp tkde kreta...van abng yen yg diorng nk pinjm tu dah full...damn

lalu ngn tak segan nyer aku mintak kreta waktang...FORD RANGER lak tu...aku main2 je time mintk tu...

tk bajet pon die nk kasi...kreta mahal kot...skali ngn slumber je die ckp,amik la...nanti aku bg kunci..
pergh,cam pinjam pendrive je gaya die kasi...ko memng AWESOME LA WAKTANG...

akhirnye,dpt gak aku pergi naik brinchang walaopon dgn kreta...janji pegi

malam tu,kitorng gerak ke cameron n stop kt pekan brinchang tuk dinner....then diorng start
hiking dri pekan brinchang dlm kol 12mlm rasenye...


then lepas dak2 hikers gerak....geng2 berkreta meneruskn perjalanan melalui ladang teh sg palas tuk ke puncak brincahng....mlm tu serius cuak giler aku drive sorang2 dlm ford ranger tu...blakang ade lg dua kreta folo...tp aku duk depan ni cuak giler kot...dah la gelap gelita...jalan cam hantu leh muncul bile2 je....dlm 30 minit "hiking" pakai kreta,sampai gak akhirnya...

puncak siyes sejuk gile...n aku cam biase...tk penah nk blaja dri kesilapan,layan pakai short ngn tshirt je....kecut "adik" aku...sleeping bag ngn mat pon tk bwk...memng makin kecut la ...sejuk giler sial......2-3 kali ganda sejuk chancellor hall kot

esok nye,bgun2 pagi tu,dak2 hikers yg sampai dlm kol 4 pagi tu dh siap sedia tuk meneruskn pendakian ke puncak irau tuk tujuan pembersihan...aku tk folo...sebb aku tkde kasut n mals nk penat sgt sebb nk drive balik utp plak nk join open house chemo...


lepas sume dak2 gerak, aku lepak kt puncak brinchang je....lepak ngn kak eni ngn bro jijo...siyes shit bosan..lame kot nk tunggu diorng turun balik...dah la aku kena tunggu atik ngn cha sebb diorng nk folo balik utp gak...damn...lambt la sampai utp gini..

tgh2 tunggu diorng,bosan2 aku gi r jalan2 kt area puncak tu...tgk view sket...nice giler...tenang pale otak aku yg tk suci ni...haha

puncak brinchang...campsite yg nice tuk camping fun2

view yg korang leh layan kt atas tu...tp ni berkabus giler...tk nampak sgt

kabus...ooo....kabus


dipuncak irau plak,hikers sume berjaya mengutip banyap sampah...plastik,botol ,tin...sampah masyarakat pon ade....berguni2 dpt....sume sampah2 tu akan dibwk turun tuk di buang di tempat yg sepatutnye dan bukn nye mencemarkn puncak irau.

ni some pics yg diorang ami...cam fun giler plak

trek yg dipenuhi lumut...siyes ala2 gothik giler....nice ass


lepas diorng sume turun,tunggu atik ngn cha siap2 tuk balik...dlm kol 7 aku start gerak dari puncak berinchang tuk balik ke utp...

oh shit...aku dh la rabun sket malam2 ni...tp nk gi open house nyer pasal...aku laju je pecut turun...ade gak beberape kali cam terlelap sebb ngntuk...dlm kol 9 kitorng sampai utp...lepas antar atik sume,aku dengan tak mandi nyer,trus gi open house...sori la kawan2 kalo bao2 bacin sket malam tu ek..hahaha


THANKS CHEMO N KEMBARIANS FOR NICE WEEKENDS



20.10.09

Black Hawk yg sedang DOWN



versi pokpek datang kembali(dibaca ala2 tora datang lg!!!)
haha
gelak sorang2 kat bilik....huhu

2-3 minggu ni aku tk fhm la...rase cam bosan sgt....ari2 dok bilik ngadap laptop....bkn
buat ape2 pon...lepak tgk leverage,tgk muvie,dgr lagu....

kuar bilik??nak gi mane??
kalo aku kuar bilik pon,gi bilik mmber,sume sibuk ngn hal masing2...
ade yg sibuk event la,sibuk assgnment la,sibuk tido la,main game la...
nak tegur pon kang orng kate ngaco diorng plak dah alang2 mereka kusyuk bebenor
melakukn aktiviti seharian mereka..

series shit bosan....dok bilik bajet bleh gak nk study.tp tk study2 gak...
bukk buku commeth tk sampai 5minit,aku dah bukk muvie balik...adoi..
camne ek??asal aku rase bosan sgt ni...

kenape rumah ni tak cam dulu ek....cam kosong....tkde gelak tawa cam dulu...
aku ade wat salah ape2 ke??ke aku je yg terlebih2 terasa??
sume benda cam wat aku rase serba salah...

kalo aku ade wat salah ape2 ngn member sendri...slame ni pon kalo bergurao kasar,
tkde la samapai lame....sori la kalo aku ade wat sape2 yg idup atas bumi ni n berak
kt jamban yg aku dh terwat salah kt korng...

tp ade ke aku wat salah?muskil tol aku...
tkleh ke sume wat2 cam biase?
hal peribadi aku,aku jaga...hal peribadi korng,korng jaga..
bak kata pepatah,jaga tepi kain sendri...
bkn nk ego ke ape tknk dgr nasihat...
aku trime sape2 nk nasihat aku...ok je
tp kadang2 cara korng tk btul....
korang slalu nk backup sebelah pihak je..
tk penah nk tnye aku dulu ape2..
tao2 dah mcm2 citer keluar kt blakang aku...
tk pasal2 ade yg ngamuk ngn aku...
aku tk pandai nk mrah2 orng,aku kalo tk ske,aku diam je..
tp jgn gunakan diam aku tuk korng kerek ngn aku...
jgn sampai kaki ngn tgn plak main peranan...

citer yg kite tk pasti btul atao tak,tk yah la nk citer2 kt orng lain...
bile benda tk btul,last2 mesti ade piha yg kena tanggung akibat...
salah ke bertanya elok2 ngn empunya badan dri borak2 dlm ketidakpastian ngn orng lain??

ahhhhhhhhhhhh

LU PIKIR LA SENDRI......

"KORANG" ADALAH TIDAK DITUJUKN KEPADA SESIAPA..


pics ala facebooking yang tk bleh blah




saya duk lihat. .
duk perhati. .
duk usha. .
rupanya rakyat malaysia ni ramai yang suka berfotogedik..
pantang nampak kamera..
kira nk snap ja
tak kira dimana..bila..dengan siapa..
enset ada kamera..laptop ada kamera..kamera ada kamera..
semuanya berperasan serta bercita-cita nak jadi model kunonnyaa..
tapi dalam kesebukkan kita mensnap pikce..beberapa pose akan jadi sangat tak leh blah kalau...


  • snap pikce dari side atas..perghhhh...memang la nampak cun habes..kalu bule nak terkam masuk dlm kamera trus..nampak biji mata ja tersembul keluar..awek tak cun leh jadi cun gila..tapi bila jumpa depan2..naharemmm..macam pokok pisang separa tumbang pon ada..macam tapai basi pon ada..rasa cam nak pijak muka pon ada..
tgk la..kalu bule nak bagi belaga idung kat kamera
  • snap pikce dalam toilet..yang ni kategori berjimat cermat..modal 20 sen ja..masuk tandas supermarket..mekap2..yang laki boh air sikit kat rambut..pastu snap..siap nampak kamera lagi..
sebenarnya nak tayang enpon dia ja..serta fesyen tudung jerot tengkok
  • wat mulot muncung mata kecik..ewaaahh..nk tunjuk mulot muncung ala merbah jambul la tu..ataw burung merpati..jinak jinak ku pijak mati~~
kalau ikan masin tu jangan nak murtad la jadi sepisis beburung..
  • bertemu kepala sama kepala ataw pipi sama pipi..ni teknik selalunya geng kapel2 ja gunapakai..nak tunjuk kt dunia yg mereka sangat akrab..sangat cinta ketat ketat..sampai kalu bule nk gam kepala trus..tamau berpisah lagi..
kontra warna kulit yang amat ketara..sropa keling dengan amoi..sian kt anak2 depa
  • tunjuk kasut ramai2..siap wat bulatan lagi..tapi yang hairan nyaaa.kenapa pakai kasut??kenapa tidak tak pakai kasut..baru la nampak wajah kaki yang berlumut..tumit yang berkerak..serta kuku yg penuh cebisan hitam di celah celahnya..
kasut sah sah tak ori..duk wat style bule
  • pandang ke arah lain..perghhh..memang artis habes la..siap wat versi titenik lagi..pura2 xnampak kamera la tu..pura2 xperasan orang nak snap pikce dia la tu..puiiii
hero remaja dari india..
  • pakai spek mata besar besar..jenama jangan tanya..gucci..reben..lv..semua layan yang geng artisan ja pakai..padahal beli kat pekan hari ja..spek mak ai..besar penyepak..kalu bule nak tutup sekali-sekali dengan hidung..
natang jebon tua dengan spek mata gucci..opss..bukan gucci..tapi laici


adesss...macam macam..dan untuk pemenang pikce kita pada minggu ni jatuh tersembam kepada..jeng3..pikce ni yang paling kool..paling x mementingkan ciri-ciri di atas..paling low profile..duk belakang lorong ja..maknanya ianya sangat malu untuk bergambar ala ala bangla melawat taman ketika menjadi pendatang asing di malaysia..

7.10.09

crazy after PCS...(english tunggang langgang version)

want to see crazy boys? haha. dis picture was taken after Business Meeting Professional Communication Skills class. note: dats y all of us wearing smart attire. Matrix student also not smart like us...haha
presentation marks? forget it....



introducing.. photographer. old school digital camera.. the picture that i was take is much more nicer using my sony hp than all his picture.. haahaha, sowie faiz~

introducing me....handsome rite???




just move out from room....this time everything still in normal




during disscusion...crazy virus start to spread




OTW back.. everything start to become bad..


::take time to pose::



the only nice pics from faiz camera



too late to be save...

last pose from evrybody..

it was crazy rite? dont noe la. that was fun. the weather also very nice for fotography session just now

last pic, hot stuff.. special for hasyimie. if mira want to take this pics,it okay. introducing...



adioss~



reference:http://akukeme.blogspot.com/

6.10.09

"once kembarians,forever kembarians"


Last weekend, kelab kesayangan aku skali lagi berjaya mengadakan
INDUCTION CAMP yang diadakan di Ulu Geruntum, Gopeng.
Cam biase, event ni berokjektif untuk mengenalkan ahli2 bru kelab kembara
kepada aktiviti2 outdoor yang dijalankan oleh kelab kembara sendri.
dalam camp ini jugak, kami cube mengenalkan semangat setiakawan dan paling
penting semangat kekeluargaan antara ahli.

pergerakan peserta seramai 27 orng pada petang jumaat berjalan lancar dengan menaiki
bus En Dogan dan diteruskan dgn menaiki lori 3 tan melalui jalan2 kampung yg sempit.
keceriaan kelihatan terpancar dari wajah2 peserta yg agak seronok layan naik lori buat
pertama kali.

ni antara gambar menarik sepanjang aktiviti:


river crossing..


selain peserta, camp ini jgk dimeriahkn oleh kehadiran senior kembara
yang masih blaja dan juga yg sudah bekerja..kehadiran korang memng best dan
menjadikn camp ni suatu yg patut dikenang...haha

caving di gua komunis...ni sume komunis...bkn peserta


malam pertama, peserta di arahkan melakukn night walk melalui hutan2 disekitar
camp site. dan pada esok nye, mereka melakukan caving di sebuah gua yg menarik
terdapat di area camp site.

induct-raya nite


ape yg menarik sem kali ni, induction kali ni memiliki tema yg menarik iaitu induct-raya
bersempena hari raya aidilfitri...hahaha...dalam hutan pon sume rajin bwk bju raya..
sume jenis makann ade...lemang ade...rendang ade...ketupat...thanks tu senior2 yg
maskkn makann yg best2 mlm tu.....thanks gak kt mira yg rajin mendidik anak2 ikan
mengayam ketupat sampai sume dpt sijil mengayam..

waterfall abseilling


family pics....every sem bertambah...ntah anak sape ntah..hahah




5.10.09

LOST



TIADA YANG MENARIK DALAM HIDUP AKU UNTUK
DIJADIKAN POST UNTUK BULAN INI...

3MINGGU NI AKU BGUN TIDO,BGUN TIDO,BGUN TIDO JE...

KELAS PON TAK PEGI...

SUNGGUH PUKIMAK KAN???

APE NAK JD NGN AKU NIH


16.9.09

bile sume benda kite rase nak sepak terajang



damn r...bulan2 pose ni bnyk tol la benda wat aku rase nk mrh....
ngn test cam cibai..
ng presentation can cibai...
ngn duit dlm akaun bank cam cibai...

tp nasib baik aku pose(walaopon purata jam aku pose tiap hari agak pendek)
aku malas tol la nk hipokrit depan member layan baik,padahal member pon perangai cam cibai tahap babi...

bajet diorng mulia abis r wei...blah r wei....bile wat baik,sket pon tk reti nk ckp trimas,
tp bile aku wat kimak sket,satu minggu nak tarik muka wat cam tk puas ati..
aku sepak jugak kang korang..

damn r lancau,asal la nk marah2 bln pose ni...raya pon dah dekat...baju raye haram r nak ade...selai pon tk terbeli..
damn2...

nasib baik r still ade member yg tao nk jaga ati...kadang2 senang gak ati layan member yg tkde
nak emo2 lebh...ni tak,pikir perasaan sendri je...
orang pon penat ngn stress jgk la wei,tp tkyh r nak wat lancau ngn orng lain...
orng lain ade perasaan gak...

ade gak member cam suck nak gurao2 kasar tk reti beringt...kalo aku wat sket,mula la nak
emo2...bajet kalo aku tkde korng aku tkleh idop ke wei???


BLAH R WEI SAPE2 BAJET BAGUS TU!!!!!!!!!

P/S:TKDE KAITAN NGN SAPE2...KORNG TERASA,LANTAK KORNG LA...AKU TK KISAH DH NGN PERASAAN KORNG




12.9.09

sumthing is going to happen.....beware!!!!






.:TALENT SEARCH 2009 IS BACK:.
COME N JOIN US IN THIS EXCITING AND FULL OF FUN EVENT..




MORE UPDATE...

http://www.utptalentsearch.blogspot.com/



8.9.09

proud kah tu be sassian??


SEKOLAH SULTAN ALAM SHAH

ni la skolah aku lu.....bnyk benda best dan tak best kalo nk citer....

tp pengalaman kt sas bnyk ajar erti kawan ngn lawan....

huuhuhu.....aku malas skolah