Subscribe:

2.11.09

marathon tronoh-brinchang-bandar U



23-25 arbln oktber aritu,kelab kembara menganjurkn kerja amal pembersihan
puncak irau di cameron highland....program ni gak dapat sambutn dripada pihak UTP
sendri slepas mengsponsor 600 rat(bnyk tu...gi hatnyai cam best gak)

camne pon,aku mule2 memng excited giler bile tao ade program ni...lame sgt tk naik gunung...
even irau ni bru je aku naik,tp sebb lame tk naik,aku cam tringin nk naik lg..
dlm semngt2,planning baik punya nk gi...last2 minit plak aku tao ade test CM pada 26 aribln nyer...

ohh...gelap sial mase depan time tu...rase cam nk nanges je sebb tak dpt ikot...test 1 Cm aku
dah r cam b**i je truknye...aku tk brani nk pegi...dok bilik study je la


demi memujuk ati yg lara ni,aku ckp r tkpela, atleast leh gi OPEN HOUSE CHEMO yg member rumah aku gak yg handle atas mandat dri Mr Ijat teng2..plus leh gi support KOB yg jd finalist
talent search mlm jumaat tu....cam nice gak r walaupon tk dpt gi irau,ade gak benda nk wat...

so,bfre dak2 hikers brinchang-irau memulakan pendakian, kitorng wat sedikit briefing
sal perjalanan xpdc dan jugak sal safety sepanjang xpdx..
aku time tu pegi skadar nk tolong2 mane yg patut n support hikers2 je...
dalam ati cam sedyh gak tk dpt folo....

second briefing mlm khamis tu,organizer start bagi makanan dan peralatan kepada tiap grup..esok diorng dh nk gerak....aku tolong je la mane2 yg patot....

pastu ade senior terlepas ckp yg brinchang leh naik ngn kete...ape lagi,excited r aku nk gi gak....tp tkde kreta...van abng yen yg diorng nk pinjm tu dah full...damn

lalu ngn tak segan nyer aku mintak kreta waktang...FORD RANGER lak tu...aku main2 je time mintk tu...

tk bajet pon die nk kasi...kreta mahal kot...skali ngn slumber je die ckp,amik la...nanti aku bg kunci..
pergh,cam pinjam pendrive je gaya die kasi...ko memng AWESOME LA WAKTANG...

akhirnye,dpt gak aku pergi naik brinchang walaopon dgn kreta...janji pegi

malam tu,kitorng gerak ke cameron n stop kt pekan brinchang tuk dinner....then diorng start
hiking dri pekan brinchang dlm kol 12mlm rasenye...


then lepas dak2 hikers gerak....geng2 berkreta meneruskn perjalanan melalui ladang teh sg palas tuk ke puncak brincahng....mlm tu serius cuak giler aku drive sorang2 dlm ford ranger tu...blakang ade lg dua kreta folo...tp aku duk depan ni cuak giler kot...dah la gelap gelita...jalan cam hantu leh muncul bile2 je....dlm 30 minit "hiking" pakai kreta,sampai gak akhirnya...

puncak siyes sejuk gile...n aku cam biase...tk penah nk blaja dri kesilapan,layan pakai short ngn tshirt je....kecut "adik" aku...sleeping bag ngn mat pon tk bwk...memng makin kecut la ...sejuk giler sial......2-3 kali ganda sejuk chancellor hall kot

esok nye,bgun2 pagi tu,dak2 hikers yg sampai dlm kol 4 pagi tu dh siap sedia tuk meneruskn pendakian ke puncak irau tuk tujuan pembersihan...aku tk folo...sebb aku tkde kasut n mals nk penat sgt sebb nk drive balik utp plak nk join open house chemo...


lepas sume dak2 gerak, aku lepak kt puncak brinchang je....lepak ngn kak eni ngn bro jijo...siyes shit bosan..lame kot nk tunggu diorng turun balik...dah la aku kena tunggu atik ngn cha sebb diorng nk folo balik utp gak...damn...lambt la sampai utp gini..

tgh2 tunggu diorng,bosan2 aku gi r jalan2 kt area puncak tu...tgk view sket...nice giler...tenang pale otak aku yg tk suci ni...haha

puncak brinchang...campsite yg nice tuk camping fun2

view yg korang leh layan kt atas tu...tp ni berkabus giler...tk nampak sgt

kabus...ooo....kabus


dipuncak irau plak,hikers sume berjaya mengutip banyap sampah...plastik,botol ,tin...sampah masyarakat pon ade....berguni2 dpt....sume sampah2 tu akan dibwk turun tuk di buang di tempat yg sepatutnye dan bukn nye mencemarkn puncak irau.

ni some pics yg diorang ami...cam fun giler plak

trek yg dipenuhi lumut...siyes ala2 gothik giler....nice ass


lepas diorng sume turun,tunggu atik ngn cha siap2 tuk balik...dlm kol 7 aku start gerak dari puncak berinchang tuk balik ke utp...

oh shit...aku dh la rabun sket malam2 ni...tp nk gi open house nyer pasal...aku laju je pecut turun...ade gak beberape kali cam terlelap sebb ngntuk...dlm kol 9 kitorng sampai utp...lepas antar atik sume,aku dengan tak mandi nyer,trus gi open house...sori la kawan2 kalo bao2 bacin sket malam tu ek..hahaha


THANKS CHEMO N KEMBARIANS FOR NICE WEEKENDS



3 comments:

Anonymous said...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]macromedia flash software, [url=http://firgonbares.net/]return software canada[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] order software review cheap microsoft office word
to buy macromedia flash [url=http://firgonbares.net/]coreldraw 11 macintosh user guide[/url] ordered software
[url=http://firgonbares.net/]buy microsoft money software[/url] buy pirated softwares
[url=http://firgonbares.net/]www macromedia com software flashplayer7[/url] filemaker pro 9
buy chess software [url=http://firgonbares.net/]microsoft original software[/b]

Anonymous said...

It was extremely interesting for me to read the blog. Thanks for it. I like such topics and anything connected to this matter. I would like to read more on that blog soon.

nuriff said...

waa bes dow pnjt gunung irau
ak pnah peg
sgt funn !!