Subscribe:

6.10.09

"once kembarians,forever kembarians"


Last weekend, kelab kesayangan aku skali lagi berjaya mengadakan
INDUCTION CAMP yang diadakan di Ulu Geruntum, Gopeng.
Cam biase, event ni berokjektif untuk mengenalkan ahli2 bru kelab kembara
kepada aktiviti2 outdoor yang dijalankan oleh kelab kembara sendri.
dalam camp ini jugak, kami cube mengenalkan semangat setiakawan dan paling
penting semangat kekeluargaan antara ahli.

pergerakan peserta seramai 27 orng pada petang jumaat berjalan lancar dengan menaiki
bus En Dogan dan diteruskan dgn menaiki lori 3 tan melalui jalan2 kampung yg sempit.
keceriaan kelihatan terpancar dari wajah2 peserta yg agak seronok layan naik lori buat
pertama kali.

ni antara gambar menarik sepanjang aktiviti:


river crossing..


selain peserta, camp ini jgk dimeriahkn oleh kehadiran senior kembara
yang masih blaja dan juga yg sudah bekerja..kehadiran korang memng best dan
menjadikn camp ni suatu yg patut dikenang...haha

caving di gua komunis...ni sume komunis...bkn peserta


malam pertama, peserta di arahkan melakukn night walk melalui hutan2 disekitar
camp site. dan pada esok nye, mereka melakukan caving di sebuah gua yg menarik
terdapat di area camp site.

induct-raya nite


ape yg menarik sem kali ni, induction kali ni memiliki tema yg menarik iaitu induct-raya
bersempena hari raya aidilfitri...hahaha...dalam hutan pon sume rajin bwk bju raya..
sume jenis makann ade...lemang ade...rendang ade...ketupat...thanks tu senior2 yg
maskkn makann yg best2 mlm tu.....thanks gak kt mira yg rajin mendidik anak2 ikan
mengayam ketupat sampai sume dpt sijil mengayam..

waterfall abseilling


family pics....every sem bertambah...ntah anak sape ntah..hahah




1 comment:

aireen nabila said...

bgos# ~~
aku suke sume..
sgt challenging *.*