Subscribe:

28.6.09

SMKAM tetap dihati...

dua hari yg lepas,aku telah menerima panggiln dari skolah lame aku..aku kehairanan..sudah hmpir 5thun aku meningglkn skolah itu...selepas seketika empunya suara menjelas tujuan,brulah aku fhm...bhwa aku diminta untuk menjadi facilitator tuk kem "Sejenak Bersama Mahasiswa"....agak terharu gak r huu...bleh jumpe member2 lame....teringt balik citer2 manis kt skolah tu dulu....lalu aku pon bersetuju ngn perlawaan itu


first day-26.6.2009
10.00am-aku bertolak ke skolah untuk menghadiri briefing ringkas berkenaan program tersebut.setelah aku tiba,aku mendapati sudah ramai kwn2 yg lain sudh lame sampai.setiba aku disitu,ape yg ayat pertama keluar dari mult mereka ialah"zul....bakpo ko gemuk loni??"..haha...aku pasrah je la...aku telah diletakkn dibwh department teknikal dan dimintk memberi ucapan



3.00pm-pendaftaran msuk pelajar ting 4.seramai 140 lebih perlajar ting 4 diwajibkn oleh pihak skolah untuk mnyertainya...haha...sian diorng...selepas sume dh hbs mendaftar,aktiviti dimulakn dgn ice breaking dlm kumpulan kecil...malangnye,kumpulan aku agak skit orngnye sebb ramai yg tk dpt hadir...tp aku wat bodo je,lg sket lg best...sonok dpt berkenalan ngn junior...tnye pengalaman diorng..tnye result...sume2 lah.aku pon ade gak mintk diorng wat aktiviti sket cam melukis n main ssket game cam bodo...haha



9.00pm-malam tu lepas dak2 sume pegi surau dgr ceramah,diorng masuk kedewan tuk aktiviti LDK.aktiviti die agak menarik la.dlm kumpulan kecik,pelajar ngn faci dimnta membina sebuah menara setinggi dua orng dewasa dgn menggunakn straw dan surt khabar shja...group aku agak sporting r and genius.aku just bg diorng idea camne nk wat..and diorng follow tp guna kreativiti diorng sendri..lepas sume dh siap bina,menara tu akan diuji ngn angin nak tgk kukuh ke tak..best tgk sume hepi..ade yg sedih menara die tuumbng,ade yg gembira tgk menara orng lain buruk...mcm2 gelagat diorng





second day-27.6.2009
7.00am-aku balik ke rumah dulu sebb aku ngntuk giler sebb tk tido semlam...sebb dok layan member2 lame aku borak.hbs sume citer nk sembang..sampai kt umah,aku lyn tido smpai kol 3petng...giler ah...terlambt giler2...sepatutnye kol 10 pgi aku dh gi balik sebb ade program memerlukn aku..hahaha...sampai kt skolah,aku wat kool je.mcm tkde ape2 berlaku..

4.oopm-petng tu main parachute telur ayam..best gak...sebb mostly diorrng dpt terbangkn telur ngn berjya tnpa memecahkn telur..huhu menarik2....jgn telur diorng plak yg pecah sudah r...haha.lepas gametu,last skali adalah majlis penutup..sume faci dimintaa memberi ucapan semangt kepada junior2 tersayng..last skli,yg paling tk bleh lupe bile sume junior nk senior laki menari chicken dance tuk mereka...haha...lawak tol tgk member2 yg dh tua bangka menari chicken dance...aku pon same r jgk...tp demi adik tersayng...menari la jugak.haha



6.00pm-lepas sume balik,faci2 gi mkn jamuan kecil...time tu sume sibuk bertukar2 gmbr...amik2 gmbr...amik2 number hp...rase sedih gak r time...terfikir2 dlm hati,bile r agi nk jumpe diorng...mybe lepas ni kalo jumpe pon,sume dh ade anak.huhuh.





buat sume faci@sahabat,aku syng kt korng sume and rindu sgt
kt korng..walaupon tk lame kite bersama,namun kenngan ngn korng
tetap di hati aku

7 comments:

iera wanie said...

wah..bestnye jadi faci..

huhu..

bab gem0k tu no k0men..

sabar jela k..

huahuahua

Nurul Hidayah said...
This comment has been removed by the author.
Nurul Hidayah said...

haha, comel je korg bwt chicken dance smpai nk pech perot ktrg n adik2 gelak
=)

aireen nabila said...

nape abg faci makin gmox ea??
lalala =]

Buttersweet said...

SAYANG...ILA SAYANG ZUL...ILA ADE BUAT APE2 SALAH KE?
I LOVE U SO...I MISS TO HEAR IT FROM U...

IZNI'S KINDERGARTEN said...

erm...
tnx 4 following my blog...

gemok...
sensitif tuh..
sihat sikit kot..
haha..
btw, prgm 2 best gak la...
plg best dapt kumpul kwn2 lama..
n jumpa adek2 tuh...
dgr citer hamdi nak buat prgm lagi..
tapi no confirmation yet...
just wait n see la..
huhu

khadeEjah said...

gamba 3 sekawan kat atas tu latest
pic keh?
hak aa la..kau makin gembire =)