Subscribe:

4.8.09

TEORI 2: mitos sang "pengdiet@ orang gemok la ngok"

hurm....akhirnye....post yg dinanti2 kan akhir nyer telah berjaya ku karang jua..
dah lame aku bersabar mencari idea2 dan bahan untuk di karyakan..

dengan berbekalkan sumber dari ayap(tea o limau panas),faiq(mak tk bagi mkn mlm),gedong(sluarnya ketat bru2 ini) dan juga aku sendri yg aku rase agak tough(trimas ngn pujian itu)

aku juga mendapat inspirasi untuk menulis demi menegakkn keadilan serta menaikkan kemaluan yg telah dijatuh oleh adib dgn sewenang2nya di dlm blog beliau(taik anjing nyer adib)

ok

act post kali ni aku skali lagi ingin mencungkil mitos2 yg terjadi bile sem bru kt utp bermula...
sebelum ini mitos sang dean list telah kite kupas dan mendapat sambutan hangat dari lina hangat(bukan lina ulfah yg memakai tudung yuna ye adik2)

bile sem baru bukak,mesti ade member2 kite ngadu,"weh,perot aku boroi doe,mkn banyak sgt kat umah..mak aku mask bla..blablabalbalabala"
ade gak yg mula bertanyakan"weh,gym bukak ari ape ek?"
ade gak"aku nk mkn sekali sehari je la pas ni"

tanpa kite sedari,adakah benda yg kite katakan sepanjang seminggu pertama di utp adalah mitos atau benar?

oleh itu disini ingin saya menyelitkn beberapa situasi(soundtrack bunkface mula dimainkan) yg berlaku di utp


kes pertama:

ayap:sem ni aku nak berubah r gedong....aku nak joging
gedong:waaa...bgus2,jom turun main rugby esok.
esoknya....
gedong:ayap,jom r turun
ayap:lain kali r gedong...aku tkde kasut...lgpon penat r kelas sampai petang

kes kedua:
tahun lepas
gedong:weh,aku pakai suar saiz 32 je doe...kurus giler aku
faiq:blah r,ko tu ari2 main rugby memang r kurus
tahun ini
gedong:weh,babi r...suar aku ketat doe....bnyk sial selulit
faiq:ko kan rugby player

kes ketiga:
dicafe pak ali jam 9 mlm
nasri:weh ayap,sket je makan....nasik ngn telor je ke?
ayap:aku mls r nk mkn berat2....nnti bdn aku naik doe
di farouq jam 3 pagi
nasri:bg rbtm je ek mapley
ayap:bg saye roti sardin dua,roti telor satu...lepak satu pinggan jgn bagi nmpk saye mkn bnyk

kes keempat:
ayap:weh naim,ko diet mkn buah je ek?
naim:haah...kenape??
ayap:aku nak diet cam ko gak r.
esoknya.
ayap:bg megi goreng satu...megi lebih...telor mata....ngn BUAH SEHIRIS

kes kelima:
chapoi:faiq,jom makan.....
faiq:asyik makan je...diet r sket....
5 minit kemudian...
faiq:chapoi jom mkn...tiara ajak gi kfc
chapoi:...............

kes keenam:
chapoi:jom gi makan farouq
jebon:ah ko...asyik mkn je...cube r diet sket
chapoi:tkpe r...aku gi sorang
di farouq....hp ku berbunyi
jebon:poi...ko kt farouq agi ek...kirim bleh tak??aku nk kirim nasi goree....tut...tut..tutt
chapoi:(aku letak hp wat2 tkde line)



tu antara kes2 yg bleh kite nmpk kt sekeliling kite...sume watak adalah rekaan semata2..
(cuak kena tibai balik utp ni)


13 comments:

Firdaus Idris said...

oooo....
patot r mintak maap.....
ahh....
xde2......
kalau nak akuh maapkan....
haposkan rule xbleyh kirim.....
haha

nasri.azlan said...

ak tolong komen kn utk gedong disbbkn beliau mundur..xde blog..=P

chapoi,
kalo rsa nk idop lame ..jgn blik utp..kang mkn penyepak ak..

yg ikhlas,
gaydunkt

p/s : ak ok jek sbb nama ak dlm golongan org yg baek :)

chapoi yg cute said...

haha...lepak r jebon...kirim mengirim amalan setan...jgn diamalkna selalu kelak mendapat buasir nnti

tu gedong...ko dh bli suar bru blom??carik r saiz dlm 36 ke

Abir Abhar said...

haha...
matila kau kat utp nnt kena ngan dorang..

kau xmo diet ke?

chapoi yg cute said...

aku??diet??perlu ke??aku kn tough...haha...

chapoi yg cute said...
This comment has been removed by the author.
akemaLL said...

ok
1. ko tough?? suar size 36 (TIGA PULUH ENAM shj.) xcite kt sume...
2. eh, name aku xde? so aku kire ramping rr kan.. (klo nk kompare ngan nasri pon bley)
3. sungguh menarik kes ke5 itu.. bole digunakan utk ko n pian juge.. hehe. (n 4 pian's case, variable tiara bole ditukar kpd bbrp variable yg lain)
4. cpt la dow balik utp. sunyi nih! (walopon ade ko xmnambah ppe pon.. dok bekurung dlm bilik menambah tayar spare je)

dah2.. =P :P =P

chapoi said...

oh akmal
ko nyer comment sgt mnusuk kalbu aku...

aku wat blog perli orng,last2 aku lak kena

akemaLL said...

jgn nangeh.. perli la balik kat org~
=p
=p
=p
=p

ayapmatt said...
This comment has been removed by the author.
ayapmatt said...

GEDONG:eh capoi asal badan ak macam byk air ah?ibarat neraka dh badan aku neh..

CAPOI:lah ok je aku tengok..xde pape ah.. bdn aku pon berair gak...

GEDONG:tapi poi masaklahnye kalo aku jentik biceps aku ni kan..2 hari die baru berenti bergetar...cmner neh...

CAPOI:kire ok lah tu 2 hari..aku 7 hari rilek jer...


FAIQ:makyong,makyong......
makyong,makyong....(550X)

Anonymous said...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]software selling sites, [url=http://firgonbares.net/]buy adobe dreamweaver cs3[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] adobe photoshop cs4 for mac serial code order computer software
buy photoshop on [url=http://firgonbares.net/]office suite software[/url] to buy software from
[url=http://firgonbares.net/]9 Pro Extended Mac[/url] oem software canada
[url=http://firgonbares.net/]sell softwares online[/url] software shops uk
developing educational software [url=http://firgonbares.net/]buy photoshop at[/b]

Anonymous said...

Hello,

Maybe this is worth sharing that i found in this few posts below.[url=http://www.carcoverspal.com]Car Covers[/url]