Subscribe:

18.8.09

20 things u should know about faiq.....



MOHD FAIQ BIN ROSLI
.:lagenda atau hanya khayalan:.

mungkin ramai dari kite rase kite kenal sape die faiq ni...
orang nye baik,mesra alam,peramah
kite jgk sering anggap kite kenal die sedalam2nya sebaik sahaja lepak kat farouq hanya selama
2jam

tp ramai tk sedar,mohd faiq bkn la sekadar nama yg disebut2...ia lebih dari itu
dan arini,produksi "rahsia kecil yang kotor" ingin skali lagi,mengulas
dgn lebih dalam tentang kewujudan faiq di alam ini

same2 kite hayati 20 things we should know about faiq

1.faiq bukan la manusia sepenuhnya...die dicipta dari kalangan robot2 bermisai
2.faiq mampu menari makyong selama 7hari 7 malam tanpa perlu tido dan makan
3.faiq menyatakan die adalah orang jepon...manakala syimie menambah die orang jepon yg dibom di hiroshima
4.faiq mempunyai poket serbaguna di perut
5.faiq pandai melakukan catwalk
6.faiq merupakan anak kepada atlet terengganu
7.faiq rajin ke kelas(penulis juga rajin ke kelas)
8.faiq mempunyai adik yang merupakan mat rempit
9.faiq mampu bercakap bahasa alien...(sila rujuk nasri untuk maklumat lanjut)
10.faiq mampu mengadap laptop selama 20jam demi travian nyer(tp die still kalah)
11.faiq pernah terjatuh dalam lubang dekat pocket D ketka cuba mengeluarkn pintu sesuka ati dari poket nya
12.faiq mampu diet selama setahun tanpa menurunkan sekilogram berat pon
13.faiq ske makan megi goreng takde taugeh
14.faiq sangat pandai mengomplen orang bwk kreta sedangkn die sndri tk mempunyai lesen kreta
15.rumate faiq merupakan lelaki paling hot dan tough di utp
16.selain makyong,faiq guna mahir berjoget shuffler bersama rumate nye(name dirahsiakn)
17.faiq merupakan peminat chelsea tp die slalu kutuk chelsea main
18.faiq seorang yg penyayang sebb die slalu pinjamkn broadband nyer kepada rumate untuk menyeru jin
19.faiq pemegang lesen L paling lame di utp
20.faiq merupakan pendengar setiap gosip separuh2 oleh mr XOXO

masih banyak benda2 misteri tentang kewujudan faiq..
walau bagaimana pon,penulis amat mengenali diri sebenar faiq..
die seorang yang baik dan peramah...
tak rugi berkwan ngn beliau...

renung2kan dan selamat beramal...



47 comments:

cruzados.inc said...

seekor haiwan pandai menari...

Abir Abhar said...

kenapa 20 je?
nak lagi..
nak lagiiii

faiq said...

ko nk mkn pelempang ke????
jgn bg aku nmpk muke ko ari nie...

Firdaus Idris said...

kenape di gambar tersebot perotnye suke menonjol??

tiara said...

muke jambu giler...
fact ke21~~anak babi...hahahaha

faiq said...

fact 22~~ ade kakak babi sekor...
hahaha...

akemaLL said...

tetinggal satu fact!!

*hanya bole menjadi hensem selama 2minit sahaja. akan berlaku apabila ternampak perempuan yg cun (lebeh2 lg kalu pakai tudung yuna), lalu perut akan dikempiskan, nafas ditahan2,muka diserongkan sedikit (dlm 37degree gak rr), dan akn berterusan sehingga lah perempuan yg berkenaan berlalu pergi (approximately in 2minutes max~)

tiara said...

huahahuahauauhhua....
2mins??
hahhahahahha...
kesian giler....
hhahahahhaha....
faiq faiq...
i cant stop laughing....
uhaauuahuahuahuahu...

missy mira said...

hahahahaha.ngoks giler.bukan faiq ngan rumet die yg kononnye hot tu ske dgr lagu dangdut n bejoget dangdut ke kt blik?

chapoi said...

kate hot....mesti r layan dangdut...bru ade gaya...pergh...isu faiq memng hangat la...hot gitu....i like....TIARA BEWARE!!!!

faiq said...

yup.. TIARA BEWARE!!!
hahaha...

cruzados.inc said...

FACT 23

MUDAH TERKODENSASI TERUTAMANYA KETIKA TEST SP (JIKA SESIAPA YANG MASIH TERIGATKANNYA)DIMANA-MANA SAJA

FACT 24

DIGILAI RAMAI WANITA..

DAN CUBA BERPELAKUAN MANUSIA KETIKA TERLIHAT ANAK2 GADIS YANG BAGI DIRINYA CANTIK SEPERTI TIARA..(WALAUPUN FAKATA SEBENARNYA TIARA IALAH KAKAK KEPADA APA YANG FAIQ TELAH KATAKAN PADA KOMEN KE-6..IANYA BENAR..)

FACT 25

MEMPUNYAI MUSUH KETAT YANG SAMA SEPERTI AKU IAITU SI SIHAT YANG MENUNGGANG KENDERAAN BERWARNA KUNING...(BUKAN ANAK BABI KENE CAT YE KAWAN2)


CADANGAN BAGI PENULIS
*KARYA AKAN LEBIH MENARIK KALAU WATAK INI DITULIS BERDASARKAN KESAH SI SIHAT!!

chapoi said...

adib...trimas atas comment bernas itu..aku akan cube adaptasi kan cadangan anda untuk post seterusnya...mangsa telah dikenalpasti...cume blom decide...antara ko tak pon tiara

ayapmatt said...

indah bicara meruntun kalbu,
bukit di sana menjadi harapan,
hentikanlah menyakat empunya diri yg sdg biru,
jika tidak bunuh diri manjadi tujuan.


faiq ckp r sape yg x cun,
kalau kambing pakai skirt
pastu pkai tudung yuna,tenyeh
gincu kt bibir kambing tu cket
pon die kate cun apatah lg
manusia yg bergelar wanita bermisai halus ataupon lebat


akhir kate terima lah panton drpd I


makyong ibarat sebutir permata,
makyong juga seni warisan,
walaupon fanatik fan of makyong itu dirinya,
janganlah sampai mempengaruhi gerak gaya dan berjalan..

cruzados.inc said...

yap merutun tu per??

cyclohexane said...

adib2..
bila baca buah fikiran adib di ruangan komen ni,
rsa cm nk launch blog sontot adib ja..
ksian la kt faiq 2..
bkn dia pinta utk mnjadi pngasas makyong asia tenggara,
bkn kehendak dia utk d gelar makhluk pelik bermisai a.k.a. abg nobita
dan..
bkn salah dia di hempap bom di hiroshima~

faiq said...

gler proud ade kwan2 cmnie..
hahaha..

akemaLL said...

ble faiq sudah down.. kita nantikan sapekah mangsa strosnye.. adekah manusia appendixless yg kini menetap di duyung; ataupon artis hangat masa kini, berspek hitam berbaju ketat, yg menjadi kegilaan budak2 koir (alaa yg ... tuh) n klasmate PCS (yg sgt hot!!!); ataupon SGV kuning yg sibuk diperkatakan di blog2 hangat masa kini.. neway, capoi, aku vote manusia extemporania sbg topik seterosnye~~~~

chapoi said...

ok...sape lg nak undi mangsa seterus nya ialah manusia medley of extempora??bg idea cepat...mesyuarat akan diadakan malam jumaat ni selepas bace yassin...kumpul kat bilik nasri...nasri lead meeting tuk cari idea

tiara said...

babi adib...suka suki je cakap i kakak babi..u lah abg babi...babi panggang...lol...

hahaha..i vote for adib....hehehe...dah la i x cakap pun wif adib...skati je dye cakap bout me...shithead...

semua vote for adib..

nasri.azlan said...

ok kwn2..
disbbkn capoi da bg mandat kt ak..
so jgn lupe mlm jumaat nie k..
miting kt bilik ak..
kite bncg sape next mangsa..

antara calon2 ny:
-sgv kuning
-radio yg bley idop tnp bateri
-budak kaca mata itam

so prepare ngn hujah masing2 ea..
calon2 bley dtg gak utk defend diri sendiri..
haha..

faiq said...

haha, si kereta pink x jdi calon ke??
hahaha....

chapoi said...

si kreta pink tu mangsa utama kot....die bersaing hebat ngn dak bm dapat "A" tu...sgv ngn radio solar watak sampingan je

Firdaus Idris said...

haha.....
sengal la kawan2 akuh nih.....

Firdaus Idris said...
This comment has been removed by the author.
Firdaus Idris said...
This comment has been removed by the author.
Firdaus Idris said...
This comment has been removed by the author.
cruzados.inc said...

jgn2 dengar seruan akak faiq ngan abg t-zack...mereka itu haiwan bertopengkan manusia....menyesat kan manusia alam semesta

chapoi said...

hoho....aku ade bau orng yg sedang cemas...ketakutan...kerisauaan....peloh2 sulung mula kelihatan....tekaknya mula kering....bibirnya pucat....adakah beliau mangsa seterusnya....hahaha

ayapmatt said...
This comment has been removed by the author.
ayapmatt said...

yeahh!!!
mari kiter lancarkan perang kpd org yg sdg cemas dan berpeluh itu...
aku sokong...mari2...moga2 die akan mengubah sikapnya yg busuk itu...
aku harap nnt die akan mengurangkan sikit percakapannnye dan kutukannya yg dianggap membina...

kata-kata sang cemas ibarat neraka,
kulitnya gelap disangka permata,
kehadirannya ke dunia umpama munculnya bala,
jejaka pujaan si pesawah yg minat akannya...


ngengengengenge.....

ayapmatt said...

tiara kan bahasa melayu die tw satu je...
iaitu BABI...
tu jer lah yg die tw...
huhuhu

chapoi said...

harap sume pengomen tolong jaga bahasa masing2...kat sini nk hepi2 je k...jgn sampai lupe batas2 and jgn sampai menginggung perasaan orng lain secara melampau

tiara said...

asal byk comment kene delte??hish...i xsempat baca lagi...babi betol lah korang...hish...

bangang lah...i xbuat salah pun kat korang...im innocent wei...

hhaha...ayap mmg everywhere pun got pantun...CRAZY~!!BABI...hahhah...

akemaLL said...

sblom sempat meeting malam nih diadakan, kite sume tela bjaye mncapai kate sepakat.. cruzado assasin melody of extempokrahni, beware! achtung/danger~

tiara said...

ahaa..nak meeting ape...tonite go out kan???haha...malam nak ramadhan ni p la smayang...jgn buat dosa..haha

akemaLL said...

is dat tiara yg ckp atas nih? i lagi percaye kalo regina yg ckp cmtuh... =D

cruzados.inc said...

PANTUN 2 KERAT DARI SAYA DI HARI RAYA..

Bulan ramadan bulan yang baik..
Buat jahat tidak baik..

Anak kera pergi menanam padi,
Saya disini tidak mahu maki-memaki

Kuning diraja saya pun suka,
Tapi orangnya saya tak suka..

Warna merah jambu tetap dihati..
Walaupun sama dengan warna.........i

---------------------------------------
FAKTA DAN AUTA

Kenalkah anda pada insan bernama LIYANA.t???

FACT 1-
warna keretanya melambangkan identiti dan fizikal sebenarnya..

FACT 2-
lahir dalam kelas BI..seperti yang dikatakans sebelum ini..hanya tahu 1 je ayat BM yang diketahui..iaitu..haiwan kaler pink ekor pintal..(eh2... same cm kaler satu kerete gen2 ad parking kat depan blok aku)

FACT 3-
Seorang yang baik hati..dan juga ramai peminat lelakinya..weeee...ramai yang telah tertumpas...2 orang mangsa terkini!!

FACT 4-
Akak kepada hero istana budaya..

FACT 5-
Hmm..sangat sopan satun,lemah lembut,penyayang,amanah, jujur, cerdik,gemilang,proaktif,beranjakan paradikma bertatasusila, hormat menghormati,tidak pernah mencarut, berbudi bahasa tinggi dengan ayat yang lebih mudaha dikatakan semua nilai murni yang baik mahupun kurang sedikit ada pada beliau dan layak jadi menantu rektor..






Yang benar,

JEBON
(saya seorang yang comel,hensem dan ada motor..badan saya sasa... kalau x caya tengoklah gamabar saya pada ym mahupun gtalk saya)
-----------------------------------

p/s:comment ini telah ditulis setelah saya menginterview beliau dan inilah yang telah diperkatakan olehnya...

Firdaus Idris said...

kepada owner blog aka chapoi

dengan ini saya telah rela hati memilih adib sebagai mangsa seterusnya di dalam blog anda.

ini adalah kerana:-

a)suka2 hati kakak beliau je gune nama akuh untuk menulis komen beliau......fak

b)suka membuat pantun juga seolah- olah maw meniru ayap.....orang kate tiada jati diri

diharap pihak pengurusan blog dapat mempertimbangkan permintaan saya ini...

sekian,terima kasih

yang benar,
J-Bon
(seorang mangsa yang teraniaya)

........................

ayapmatt said...

isk(200X)...saya syamsul yusof(bukan nama sebenar)...kehidupan saya hari2 begitu menyedihkan kerana sy slalu dipaksa menghidu bau mulut saudara adib selepas beliau baru bgn drpd tidor yang panjang...sy x sanggop lg krn mase depan sy mnjd semakin gelap...ini adalah kerana dr hari ke hari deria bau sy semakin kurang dan x berkesan...ini disebabkan tindak balas kimia yg dihasilkan drpd mulot saudara adib...isk(200X)...sy sgt sedih...
hari2 sy menangis dan termuntah selepas pukul 7 pg...krn pd waktu itu beliau bgn drpd tidor...sy x berani melawan krn beliau mempunyai power yyg sgt hebat...iaitu 'percakapan melalaikan musuh yg utama'...pnjgkn name power beliau...isk(200X)...di kuantan dh 15 org mati krn terkena power beliau...
sy harap saudara penulis membalas dendam bg pihak saya...penderitaan sy dh x tertanggung dh...adakalanya sy terfikir utk bunuh diri tetapi pabila sy terfikirkan lisa surihani dan diana danielle yg setia menunggu sy hingga kini...sy tabah...
isk(200X)....tlg lah...

isk(200X)...
isk(200X)...

chapoi said...

pihak penulis masih lg mengumpul bahan penulisan untuk menyerang secara halus pengganas bernama adib ni...harap cik syamsul mampu bersabar...jgn la bunuh diri kerna membunuh diri itu umpama katak bawah tempurung....

oleh kerana cik syamsul tidak berpantun kali ini...biar saya pula yg berpantun


2,3 kucing brlari...
manakan sama nasri bergosip
2,3 ku tahan nafas...
mulut adib sungguh jahat

cyclohexane said...

J-BON DIANIAYA??

UTP- kewujudan blog2 chemy smemangnya bagai tongkat ali tumbuh selepas hujan. ramai yg telah mnjadi mangsa. akibatnya,bunuh diri berleluasa,carut dan maki hamun di sana sini serta tarian tradisional d poket D dan tidak lupa juga cirit birit(mkn roti telur faruk..taik tol.nsib bek xbatal posa). suspek yg telah mnganiaya J-BON,artis plg hot di masa kini (kira2 40 degree celcius) telahpon d knl pasti. dia akn d hammer @ tala dlm blog2 chemy..tggu kmunculan serangan2 yg bertali arus ini. kaming suun dis summer!
p/s:wartawan vote 'adib' (bkn nma sbenar) sbg da next target..fire!!!!

ayapmatt said...
This comment has been removed by the author.
ayapmatt said...

saya firdaus ghazi(bukan nama sebenar)...pengerusi PERSATUAN ANTI SANG ADIB(PASA)SELANGOR ingin menyatakan bahawa tindakan penulis amat bernas skali...kami menyokong 100 pratus...utk pengetahuan saudara penulis, kami mempunyai 90000 org ahli berdaftar dan 1000000 org lg menunggu pengesahan drpd Pak Samad penghulu mukim Jengka...jgn risau krn tindakan saudara akan mndpt sokongan ramai pihak...bln dpn kami akan melancarkan mogok anti adib di Pengkalan Chepa dan juga di beberapa perkampungan org asli sekitar Pahang...200000000 org asli dan pulau dijangka hadir...
jgn risau saudara krn anda di pihak yg benar2 belaka...

akemaLL said...

errr
saya mau jawab
saya2!
nama saye en tat dr kilang tayar hulu melaka. dengan ini saya scr rela hati nya mengundi adib yousop long sbg kandidet seterosnya. sekian.. tq~

cruzados.inc said...

saya zamani-bukan nama sebenar atau nama ebenarnya ialah asyraf mohamad mengaku berselah di atas penganiyaan yang berlaku kepada mangsa2 terdahulu..

disini terdapat pantun 2 kerat

2 3 anak kera tergedik2
saya seorang yang baik!!

ayapmatt said...

ape kecoh2 ni...
sume ikot sy g balai...
bg skali ic ngan sijil nikah...
saye ni encik polis tw...
jgn melawan...