Subscribe:

25.7.09

teori mitos sang "DEAN LIST!!!"

haaaa.....ni nak habak mai crita kat korang sume...

sem baru sesi july 2009 bru je seminggu berlalu...
masih sejuk bangku dan tilam kite kt bilik dek punggung kite yg berkurap...
tp....
isu result masih hangat diperkatakan sana sini...
ade yg sedih....ade yg wt bodo....ade gak yg hepi

seminggu dua ni,mesti ramai antara kite yg berazam bru....
tk mahu ulang kesilapan sem lalu...
tk mao mals2....tk mahu last minute study...
kadang2 tgk gelagat di awal sem amat menarik perhatian...
tentang perubahan mereka.....
tp....
SEJAUH MANEKAH PERUBAHAN MEREKA????

isu yg ingin saye kupas dgn dalam ini telah dibantu oleh
pelajar2 cemerlang yg setiap sem memperoleh dean list

panel 1:dato prof nasriuddin bin azlan
panel 2:Ir amirruddin ali
panel 3:prof madya asyraf bin mohamad(sgv kuning)
pewawancara:tengku zulchapoi

setelah sejam berdiskusi diatas katil gedong(ariff mohamed) sambil menghirup asap winston segar dari ladang tembakau pak abu,kami berjaya mengumpulkn mitos2 yg sering diamalkan oleh pelajar yg KONONNYA ingin mendapat DEAN LIST

(sila baca dgn guna ayat:MITOS MEMBUKTIKAN BAHAWA............TAK SEMESTINYE DEAN LIST)

1. Pegi ke kelas setiap ari
2. pegi ke irc setiap ari
3. Duduk di barisan hadapan ketika di kelas
4. Menyalin setiap ape yg diajar oleh lecturer
5. Membuat sume assignment diberikan lecturer
6. Membeli buku tebal sebagai rujukan
7. Memfotostat kesume lecture note tuk dibaca
8. Tak menyertai mana2 event
9. Tak bermain permainan online seperti travian dan jin online(kredit kepada faiq dan gedong)
10. Tak menghisap rokok(kredit tu ayap)
11. Tak tgk crite2 lucah
12. Tak dating ngn awek
13. Meniru dalam setiap peperiksaan
14. Tak bergossip separuh2(kredit tu nasri xoxo)
15. Lepak kat mapley sampai dua tiga pagi
16. Tak chatting ngn awek orng
17. Tak tido time petang
18. Tak pegi ke ipoh setiap ari
19. Memakai tudung yuna
20. Datang kelas awal

so....
korang rase betul tak ape yg kitorng rse??
jgn la nk poyo tunjuk berubah awal2 sem ni.hahaha
just be yourself...do wuteva u want to do....but still keep it balance with your study
BE a perfect student,DONT be a bookworm loser...


16 comments:

-nieyah- said...

hahaha.
lawak2.
ok.
juz be urself :D
huhuhu~

nasri.azlan said...

capoi..
cam terbalik je smua mende tue..
wakaka~

akemaLL said...

1. Pegi ke kelas setiap ari - nasri firs day da xg kelas
2. pegi ke irc setiap ari - nasri xpna g irc [nk pnjm buku pon xley]
3. Duduk di barisan hadapan ketika di kelas [hanye mitos!]

6. Membeli buku tebal sebagai rujukan [pnjam je bole x?]
7. Memfotostat kesume lecture note tuk dibaca [prnt sendri rr wei, commoners gile nk photostet]
8. Tak menyertai mana2 event [mitos yg sgt besa]
9. Tak bermain permainan online seperti travian dan jin online(kredit kepada faiq dan gedong) [faiq ngan gedong maen.. dl gak kn?]
10. Tak menghisap rokok(kredit tu ayap) [tipu3, ko xtaw yakuza tuh kat bilik cmne prangai]
11. Tak tgk crite2 lucah [ko tgk je, dl gak.. =p]

15. Lepak kat mapley sampai dua tiga pagi [sume dak silat dl ke?]

18. Tak pegi ke ipoh setiap ari [ptt r aku x dl...]
19. Memakai tudung yuna [lolz!]

tiara said...

haha...nice capoi...xnak p klas lah camni...

Capoi said...

kalo korng tgk btul2,ade btul gak post ni walaupon agak mengarut

Firdaus Idris said...

formula hebat nih......
tp kaw lmbt sgt gtaw orang....
akuh da lame da buat bende2 tersebot.....
hahaa

anon said...

kawan ak dok belakang semua nye budak DL.fokus tu penting.so fokus dalam kelas.xde masalahnye.

ayapmatt said...

aku nk buktikan kt korg yg mitos tu semuenye benar belaka dan realiti sebenar utk mendpt dean list...utk membuktikannyer aku akan melakukan segala perkara di atas utk sem ni dan sem seterusnye.......korg tguu lahh!!!!!!!!!



tp pe2 hal terimalah serangkap pantun drpd aku...


Dean list idaman rakyat jelata,
Dean list juge ibarat neraka,
KUNING diraja mengapa dijaja,
Adakah impian rakyat serata negara.

chapoi said...

sungguh menarik pantun yg diberikan oleh panel ketiga...

ade sape2 agi nk berpantun?
jom2 tunjuk bakat anda....

tapi tahukah korang???

mitos membuktikan bahawa pandai berpantun tk semestinye dean list

cruzados.inc said...

ayap nih bangsat sekali,
dalam blog orang pon nak bermadah berseri2,
2 3 kucing berlari,
manakan sama i lap u!!

aku da plan tok berubah..
so g mati sama itu mitos!!

akemaLL said...

ah ko sang pemilik blog
hipokrit
talam bermuka lapanblas
ckap mcm2
itu lah inilah
"dont be a book worm"
derrh
wutever major looser
masuk bilik
buku tgah terbukak
setadi!
wekk3x!!!!
blah3

[hanya luahan hati. jgn ambil hati pule ye wahai capoi]
=p
=p
=p

Capoi said...

waaaaaaaaaaa.......aku saje je wat mitos ni...supaya korng tk stady...biar aku je stadi...

biar aku dean sorang2...

hahahha

tkdelah

adzrul izwani said...

nk sngt dean list??jd je bookworm bitches..kalo aku ppuan n blaja kt us,dalame ak wat cmtu..hahaha...ape kesah ngn maruah...hahahah...

Buttersweet said...

tapi ade beberape rules yg perlu amendment...provided justification

missy mira said...

haha.klaka.adoila.hoi apsl dok kutok org pake tudung yuna hah?

g0m0k9enDek said...

no 11 tu tepat! hahahaha