Subscribe:

1.12.10

Indonesial cam syial!!!


As Malaysian, of coz la aku sokong team malaysia.
Gi mamp** la ngn motherfakeriah yang sibuk
nak kutuk team Malaysia lembik.

Aku memang support 156.89% ngn team malaysia.
kalah ke,menang ke...tetap aku support.


tp smlm kecewa yang amat jugak.
penat ak tunggu depan laptop tgk live match update nak tao result..
minute 18,dpt sebijik gol..bangga sat aku.
tp apekehel nye lepas tu pemurah sgt bg own goal ni...
adoihai..
lepas tu siap moral down plak dah.
ngn indonesia je pon.
dulu ngn vietnam leh menang.

tv malaysia pon satu bongok,
suh support sukan malaysia,
bikin la live kat tv leh gua nk tgk..
senang2 aku jerit2 kasi semangat kat brader2 main.

5-1...
banyak tu bai...
kalo kena rogol skali,pon dah lobos lubang.
ini 5 kali kena rogol...
pecah luluh dara malaysia.

tp aku optimistik ngn malaysia.
tgk cam spain, first match world cup kalah jgk ngn mexico
last2 dapat champ world cup.
aku rase rajagopal saje je tu suh bg muka since tuan rumah..
plus indon cam desperatte je pakai pemain import..





kalo tgk kat video highlight, defend line malaysia memang lacking giler,
sgt memberi ruang kat indon nk masuk.
tak pressure langsung..
cmon la rajagopal, plan la strategi elok2.
kang aku maki kang marah plak merajuk taknk makan kari dah.

ps: Mungkin kalo Dr.Rozmey jd coach, leh menang kot..

17 comments:

kak long said...

cehhh..!
tak tau pun ado game ni..boto la tv m'sia ni tah apo2

chapoi said...

tu r pasal...nk suh support,tp mls nk kuar duit tayang match

+d.O.Y.A.h+ said...

ahah. sedeh jap

chapoi said...

moh la kite berdoa semoga goku diserap masuk kedalam team malaysia....bru sholin soccer sket...tak gitu doyah?

pearl apple said...

trok lar..napa lar tak tyg kat tb..=(

Anonymous said...

spain first match kalah dgn switzerland lah~! hahahaha..
-ANberto Gilardino PFK gurun

chapoi said...

damn an kantoi kan aku...mane la aku ingt....

Sempoi Guy said...

aku tgk live sedeh macam nak menangis tapi tak nagis,tapi ehtah apa silapnya.gol pertama ko main aku melompat.pastu menyankung la,kalau dapat nombor ekor tak pe la jugak.
sedihhhhhhhh

hans said...

lepas nih lawan Thailand plak.
haih
entah lah
apapun moga berjaya la team Malaysia

P/S : Review Filem Ngangkung & Berapa Kutipan Filem 2 Alam? RM39.9 Juta Kah?

Rafina Mimi said...

slmt mlm chapoi..hehe buat lawak plak kalau dr.rozmey jadi coach malaysia boleh menang..hahaha

chapoi said...

sempoi : aku bkn stkt nk nangis dah....tercirit pon ade siap

hans: hope menang la kot ngn thai...perbaiki kesilapan

rafina: dr rozmey kan optimistik orang nye....mcm wat filem la...mana tao nnti die ckp lawan indon leh menang 40-0...haha

hans said...

itula...
ko tgok diorang main macam mana?
rasa2 ada harapan x?

P/S : Review Filem Ngangkung & Berapa Kutipan Filem 2 Alam? RM39.9 Juta Kah?

chapoi said...

rajagopal bnyk letak pemain muda yg muda2 sgt....semlm pon aidil tkde,zaquan tkde....bnyk yg pengalaman tkde....yg muda2 ni memng la power leh main,tp pengalaman tu kurang...tu yg bile kena skali,trus 5 lobos...

cik-terompah said...

dr rozmey jd coach.. bole bwk ke piala dunia nih.. ahhahhaa...

Sempoi Guy said...

ok la bagi pandangan aku la ye:
dari gol keeper:
keeper ok
defend ni yang banyak ni:
tak alert,mengelabah dan mcm2 lagi.
bola clear tak sampai tgh.
raja gopal dia kene perbaiki def n mid sebab apa takkan nak harap striker je. tgk gol pertama cantik sgt mcm tak caya itu team malaysia. kita tgk dgn thailand ni kalau dapat kalahkan maknenye team tu dah berubah.

kuma said...

part yang dr rozmey tu mmg klakar!
hahaha

Dr.Rozmey said...

Kalo saya jadi coach dah lamer saya jaringkan goal sendiri