Subscribe:

22.5.10

21st- an age of the dark


dark age...21st
aku tk thu nape,since besday aku 6may aritu,aku cam start rase benda sedih
datang menimpa2

lepas satu,satu,lepas satu,satu lg datng..
tak tahan nak trus camni...

maybe ni la orng kata karma kot...
maybe ni jugak orng ckp hukum alam....
ni jgk orng melayu ckp hidup umpama roda...

kalo apek lam citer P.Ramlee ckp,
"hidup sosah,mati pon sosah ooooo"

bile ingt2 balik,bile time aku senang,aku tk penah fikir perasaan orng,
hati orang,aku slalu slumber sakitkn ati orng,
gaduh sane,gaduh sini,ejek orng sume....

tp skrng bile aku tk cam dulu, tgn bukn lg tuk digenggam,aku plak jd cam
orng yg aku wat dulu....aku yg kena ejek,kena maki,sakitkn ati aku...

zaman tu aku rindu,tp tkde makna jgk tuk aku jd cam dulu...
kalau la btul,21st ni thun ko mule nk matang,kenal dunia,
harap sgt aku kenal ape tu dunia,aku matang,ajar aku yg idup tk selalu indah kn?

tiap pagi,susah sgt nk tido,bkn imsonia,bkn aku amik pil kuda,
tp tiap kali baring,otak aku mule tringat benda dulu,benda2 yg aku wat dulu,
saat2 hitam lam hidup,kadang2 sampai aku berpeluh2 teringt kt benda2 tu sume.

"umi,adik mintak maaf,kalo slame ni adik bnyk wat umi sedih....balik skolah baju koyak,kelas tusyen ponteng,gaduh ngn dak2 skolah tk hbs2....."
"abah, adik sayng abah sgt2,adik tao adik bkn anak yg baik...tk slalu bawak cerita baik tuk
abah....adik tao dalam diam2 abah,abah bnyk terasa ngn adik,adik mintak maaf abah"
"kak long,kak ngah,abe,abang chik, adik mintk maaf kt korang sume jgk...adik jahat,tk reti jaga ati korang,adik terlampau tk matang.tp adik sayng korang sume...adik rindukn korang sume..
rindu tuk jd sorang adik...adik dah penat idup berdikari....sakit idup sorang2...menangis sorang...adik dah penat nk berlagak matang"

ya Allah...berikan aku kekuatan....tunjuk kan aku jalan..

3 comments:

kuzet said...

salam...selama ni kami sentiasa ingat adik...tapi adik yg suka menyendiri...kak long sentiasa ingat adik...tunggu adik balik...tapi adik sering menyepi...menyibukkan diri...
semua insan di dunia akan melakukan kesalahan..tapi jika dia sedar taubat dan minta maaf...
jgn ingat kak long dan abg jim dah ada anak2 sdri dah lupakan adik...kami sentias ingat...abg jim selalu ckp..iman macam adik waktu kecik sbb suka panjat2..semua benda yg adik suka buat dulu masih kami ingat...kami semua sayang adik..

chapoi said...

thanks kak long

aku gadis biasa said...

ske entri ni...sbb sgt ikhlas!
msh blum trlmbt tuk brubah...
doakn yg trbaik!

:)


gud luck dude~